Nem mindennapi hetet kapott el Jelena Ostapenko Dubaiban, ahol mind a négy mérkőzésén Grand Slam-bajnokokat győzött le. A döntőben viszont elméletileg már könnyebb feladat vár rá.

Jelena Ostapenko (Fotó: Janet McIntyre / Shutterstock.com)

Az első mérkőzésén a 2020-as Australian Open győztesét, Sofia Kenint verte két sima játszmában, a másodikban a 2020-as Roland Garros-győztesét, Iga Swiateket háromban. Ugyancsak döntő játszmában és meccslabda hárítása után búcsúztatta a negyeddöntőben a kétszeres Wimbledon-bajnokot, Petra Kvitovát majd az elődöntő harmadik szettjében 6-0-ára vágott oda a kétszeres Grand Slam-győztes Simona Halepnek. Kiemelendő, hogy Jelena (WTA 21.) mind a három döntő szettes mérkőzését szetthátrányból fordította. 2021 szeptembere óta nagyon jól játszik a kemény borításokon, Luxembourgban döntőzött, Indian Wellsben elődöntőt játszott, a múlt héten pedig ismét az utolsó négy közé jutott Szentpéterváron.

Ellenfele a döntőben Veronika Kudermetova (WTA 31.) lesz, aki az idény elején szintén kemény borításon döntőt játszott a Melbourne-i WTA-tornán. Az orosz játékos is szépen menetelt, ő két Grand Slam-győztest ütött ki Victoria Azarenka és Garbine Muguruza személyében. A negyedöntőben Jil Teichmannt búcsúztatta és az elődöntőt nem kellett lejátszania, mivel Marketa Vondrousova visszalépett. Kudermetova is az első meccsét követően, minden fordulóban három szettes harcot vívott amikor pályára lépett. A kis pihenője emelheti az orosz játékos esélyeit, de így is Ostapenko marad a döntő favoritja.

Tipp: A döntő nyertese: Jelena Ostapenko 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az odds a Betfair fogadóirodától származik és a következő időpontban volt érvényes: 2022.02.18., 16:42.