Mindegyik rangos tornán Jannik egyszer már ott volt az utolsó nyolc között, az angol fővárosban azonban másodjára lendül az első elődöntős helyének megszerzéséért.

Jannik Sinner Wimbledon (2282844063)
Jannik Sinner eddigi négy rangos negyeddöntőjéből, hármat 2022-ben ért el. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com, lev radin/Shutterstock.com)

Különösebb gondok nélkül ismételte a tavalyi londoni teljesítményét a huszonegy éves, olasz játékos (ATP 8.), csak a harmadik fordulóban, Quentin Halysnak sikerült elkapnia egy szettet előle. Menetelését viszont könnyíthette az a tény, hogy az említett, 79. helyen álló, francia teniszező volt a legjobban rangsorolt ellenfele. Bár a felvezető tornákon nem volt valami eredményes, Sinner még egy évben sem nyert annyi meccset füvön, mint idén. Jelenleg, ezeknek meccsgyőzelmeinek száma hétnél tart, de mivel a következő huszonöt éves, orosz kihívója sem az élvonal tagja, jó esélye van a nyolcadikat is megszereznie.

Nem sok előjel sejtette, hogy mind a négy Challenger bajnoki címét kemény borításon nyerő Roman Safiullin (ATP 92.) kimagaslóan jól fog szerepelni a Wimbledon nemes gyepén. Az idei füves szezonig csak két mérkőzést nyert meg összesen karrierjében a leggyorsabb borításon és a londoni rangos eseményt megelőző szereplései sem érdemeltek harsonaszót. Mindezek ellenére, az angol Grand Slamet egy öt szettes bravúrral kezdte Roberto Bautista Agut ellen. A következő két ellenfele, Corentin Moutet, valamint Guido Pella sem tudtak különösebb ellenállást tanúsítani, majd a nyolcaddöntőben a 2021-es elődöntős Denis Shapovalov is csak egy szettet tudott nyerni ellene. Sinner, aki eddigi egymás elleni mérkőzésüket két szettben nyerte a 2022-es ATP Kupán, mégis egy teljesen más szint akkor is ha még nem volt igazán próbára téve.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán és emellett 25 százalékos nyereménynövelővel is fogadhatsz a londoni összecsapásokra.

július 11., kedd

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 10. 8:25 UTC.