Roger Federer várhatóan könnyed győzelemmel kezdte idei Wimbledon szereplését. Megjelenése viszont kevésbé volt a szokásos.

Megtörtént és most már hivatalos. Ismét tanúi lehetünk annak a mondásnak, hogy "Ahol füst van, ott tűz is van". A svájci szupersztár a japán Uniqlo cég mezében jelent meg a Centre Court-n, ami furcsa, (de nem kevésbé elegáns) látvány volt a rajongók számára, akik a híres Nike mezébe bújt játékosra vártak. Persze, a hússzoros Grand Slam bajnok kozmetizált új Wilson ütője sem kerülte el a nép figyelmét.

Részletek Roger első meccséből Uniqlo szerelésben

A meccset követő sajtótájékoztatón Federer tisztázta is a dolgot ami a ruházatát illeti, mert nem kevés volt az érdeklődés a téma iránt. Csak a sportcípője maradt Nike gyártmányú és ez is csak egyelőre, mert az a szóbeszéd hallható mostanában, hogy az Adidas és az Asics is érdekelt lenne leszerződtetni a játékost. Ugyanakkor, Roger abban bízik, hogy hamarosan átveszi az őt jelképező, közismert RF lógót, amely jelenleg még a Nike tulajdona. Rátérve a londoni tornára, Roger következő ellenfele Lukas Lacko lesz, aki a múlt heti eastbournei torna döntőjét játszotta. Ettől függetlenül, a szlovák játékos továbbjutási esélyei nagyon kicsik (20.00), de ez nem is csoda, mert Federer egy ultra támadó játékkal verte nagyon simán Dusan Lajovicot.

Meggondolandó

Victoria Azarenka (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

A női versenytábla igazi rangadót tartogat a szerdai napra, Karolina Pliskova (1.54), a világranglista 8. játékosa, a kétszeres Ausztrál Open bajnokkal, Viktoria Azarenkával (2.48)fog összecsapni. Azarenka 3-2-re vezet egymás elleni találkozóikon, de az idén 1-1 az állás. Viktoria nyert Miamiban, Karolina pedig Madridban. Azarenka, annak ellenére, hogy a tavaly szülés után visszatérve nem kapott kiemelt helyet a Wimbledon versenytábláján úgy mint Serena az idén, egyetért a londoni szervezők idei döntésével. Azt viszont kinyilvánította, hogy szeretné, ha a jövőben minden játékos egyenlő bánásmódban részesülne és bátorította azt a megbeszélést WTA keretén belül, ami leszögezne egy szabályzatot a szülés után visszatérő játékosok helyzetére. Ez nagyon is sportszerű meglátás, viszont arról a témáról lehetne elméleti eszmefuttatást lebonyolítani, hogy egy torna szervezési függetlenségébe és döntéseibe mennyire indokolt beleszólni vagy mennyire (!) illene lehatárolni ezeket egy merev szabályzattal. Az tény, hogy minden egy szabályzat alapján kell történjen, de, hogy mennyire legyen engedékeny ez a szabályzat, az kényes kérdés, mert a tornáknak szabad kézre is szükségük van.

Szerdai kiemelt meccsek:

  • Philipp Kohlschreiber - Gilles Müller: 1.56 - 2.43
  • Andreas Seppi - Kevin Anderson: 4.10 - 1.25
  • Stefanos Tsitsipas - Jared Donaldson: 1.65 - 2.20
  • Ekaterina Makarova - Caroline Wozniacki: 6.40 - 1.13
  • Agnieszka Radwanska - Lucie Safarova: 1.88 - 1.88
  • Lesia Tsurenko - Barbora Strycova: 2.70 - 1.45

Fogadj a Wimbledonra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.