Marta Kostyuk és Paula Badosa úgy érkeztek az angol fővárosba, hogy legutóbb még a Roland Garros előtt, a római salakon érezték a győzelem ízét.

Marta Kostyuk Wimbledon (1463987582)
A Maria Sakkari elleni első fordulóban, Marta Kostyuk 16 győztes ütés mellé nem kevesebb, mint 32 ki nem kényszerített hibát gyűjtött. (Fotó: Jimmie48 Photography/Shutterstock.com, lev radin/Shutterstock.com)

A tavasz pályafutásának első tornagyőzelmét hozta márciusban az ukrán játékosnak (WTA 36.) Austinban (kemény borításon), de azóta csak három meccset nyert a londoni Grand Slam rajtjáig. A nemes Wimbledon-i gyepen sem kezdett jól, de a nullára elveszített nyitójátszma után, 7-5-re és 6-2-re megnyert szettekkel fordította a Maria Sakkari elleni összecsapását. Ezzel a bravúrjával a huszonegy éves Marta esélyt adott magának, hogy először érjen el a Wimbledon harmadik fordulójába, mivel mindkét eddigi szereplésén a második körben búcsúzott. Két egymás utáni nyolcaddöntőt kell viszont védenie a huszonöt éves spanyol ellenfelének, akiről a hírek az utóbbi időben inkább a Stefanos Tsitsipas-al való kapcsolatáról szóltak.

Paulának (WTA 35.) a római negyeddöntője sokat ígért, de azóta egy tornán sem indult a rangos füves eseményig. A londoni nyitómeccsén két 6-3-ra elvitt szettel ejtette ki Alison Rike-Amritrajt és esélyként indul Kostyuk ellen, akit eddigi mindhárom összecsapásukon vert. Legutóbb éppen az említett római 1000-es kategóriájú tornán találkoztak és Badosa két sima felvonásban nyert. Még akkor is ha eddigi mérkőzéseiken Kostyuk csupán egy játszmát tudott elvenni, egy olyan bravúr után, mint amilyet az első fordulóban hajtott végre, szárnyakat adhat neki, de mégsem valószínű a papírforma borulása.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibetnél nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán és emellett 25 százalékos nyereménynövelővel is fogadhatsz a londoni összecsapásokra.

július 07., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Badosa, Paula @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 6. 6:40 UTC.