Két évre a berlini nyolcaddöntőjük óta, Madison Keys és Aryna Sabalenka ismét találkoznak a leggyorsabb borításon, de ezúttal nagyobb a tét, mivel a nyertesnek elődöntős helye lesz a londoni Grand Slam-tornán.

Madison Keys 055
Madison Keys kilenc meccset nyert füves borításon 2023-ban, Aryna Sabalenka ötöt. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

A rangos esemény egyik legesélyesebb játékosaként induló Sabalenkáról (WTA 2.) mondhatni, hogy leszámítva a második fordulót, simán igazolta papírformát mostanáig. Varvara Gracheva ellen viszont nem volt messze a meglepetésszerű kieséstől és nagyon keményen meg kellett dolgozzon, hogy szetthátrányból fordítsa az említett, második körös összecsapást (2-6, 7-5, 6-2). Ezt a váratlan túlbonyolódást Anna Blinkova és a 'S-Hertogenbosch-i füvön ismét bajnoki címet szerző Ekaterina Alexandrova elleni könnyed győzelmeivel próbálta feledtetni. Ilyen döccenés bárkivel megtörténhet, de eszünkbe juthat, hogy a felvezető berlini tornán, a huszonöt éves Aryna már a második meccsén kikapott Veronika Kudermetovától.

Míg a fehérorosz játékos 2021-ben elődöntős volt az angol fővárosban, Keysnek (WTA 18.) ez az egyetlen olyan rangos eseménye, ahol még nem jutott legalább az utolsó négy közé. Még csak 2015-ben volt negyeddöntős és ennél többre vágyhat főleg, hogy idén még nem veszített gyepen, közben pedig nyerte a Eastbourne-i tornát. Londonban magabiztosan menetelt egészen a nyolcaddöntőig, ahol a szenzációs tini, Mirra Andreeva ellen majdnem elbukott. Szett és brékhátrányból fordítani tudott és valószínűleg nagy önbizalommal fog indulni Aryna ellen, akit a berlini füves borításon 2-1-re vert 2021-ben.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán.

július 12., szerda

Tipp Szett hendikeppel Keys, Madison +1.5 @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 11. 9:3 UTC.