Először vannak a londoni Grand Slam elődöntőjében, azonban Carlos Alcaraz és Daniil Medvedev egyszer már megmérkőztek egymással az angol főváros nemes gyepén.

Daniil Medvedev Wimbledon (1497908138)
Daniil Medvedevnek és Carlos Alcaraznak is egy füvön szerzett bajnoki címe van. Az orosz Mallorcában nyerte 2021-ben, a spanyol idén az ATP500-as londoni eseményen. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Két évvel ezelőtt, a favoritként induló orosz játékos igazolta a papírformát és csak hét gémet veszített a másfél óránál alig többet tartó meccsen. Azóta sok minden történt és mindketten rangos tornát nyertek New Yorkban, a huszonhét éves Medvedev (ATP 3.) 2021-ben, a húsz éves Alcaraz pedig a tavaly lett a US Open bajnoka. Első londoni összecsapásuk idején a spanyol játékos még nem az a játékos volt, aki jelenleg a világranglista éllovasa és időközben akkorát fejlődött, hogy ezúttal ő a londoni mérkőzésük esélyesebb játékosa. Idén is találkoztak az Indian Wells-i Masters kemény borításán és Carlos könnyed győzelemmel vágott vissza. A gyepes idényben a világelső mind a tíz meccsét megnyerte és az ígéretes generációtársa, Holger Rune elleni negyeddöntőjét is a vártnál könnyebben oldotta meg.

Ezt nem mondhatja el magáról Medvedev, mert a felvezető tornákon korai vereségeket szenvedett, a Christopher Eubanks elleni negyeddöntőjében pedig egy tie-break távolságra volt a kieséstől. A továbbjutást 1-2-es szettállásról szerezte végül meg, de ennek ellenére, remek mutatók állnak a neve mellett. Az 52 győztes ütése mellett, csak 13 ki nem kényszerített hibát gyűjtött össze az öt szett alatt. Ugyanennyiszer hibázott Alcaraz is Rune ellen, de ő csak három szett alatt. Daniilt nehéz legyőzni, de a spanyol ifjú a menetelése során a 2021-es döntős Matteo Berrettinit is verni tudta. A versenytábla felső ágáról érkező győztes játékos az alsó ágon zajló Novak Djokovic - Jannik Sinner elődöntő nyertesével mérheti majd össze erejét a döntőben.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán.

július 14., péntek

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 13. 7:18 UTC.