A húsz évesek klubjába tartozó Carlos Alcaraz és Holger Rune alig nyertek néhány meccset az elmúlt években a gyepen, de idén már a leggyorsabb borításon is élvonalú játékszínvonalat bizonyítanak.

Carlos Alcaraz 080
Carlos Alcaraz eddigi legjobb eredménye a rangos londoni tornán a tavalyi nyolcaddontője volt, Holger Rune viszont idén nyert először meccset a főtáblán. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

A szintén angol fővárosban megrendezett ATP500-as tornán vett részt mindkét teniszező a Wimbledon rajtja előtt és már ott jól teljesített a két srác. A világelső spanyol nyerte a tornát, de a dán ifjú (ATP 6.) is az elődöntőig menetelt és ezeknek az eredményeknek köszönhetően, elvárásaik is megnőhettek a gyepes Grand Slammel kapcsolatban. Alcaraz háborítatlanul jutott túl az első két fordulón, de Nicolas Jarry a harmadik körben és Matteo Berrettini a negyedikben, egy-egy szettet el tudtak venni előle. Rune menetelése hasonlít, ő sem veszített játszmát az első két meccsén, viszont a harmadikon 1-2-es szettállásról, döntő tie-breakkel fordított Alejandro Davidovich Fokina ellen.

Hátrányban volt a nyolcaddöntőben is Grigor Dimitrov ellen, de az első játszma elvesztése után, biztos kézzel két tie-breaket nyert és utána pedig simán vitte a negyedik szettet. Pályafutásaiknak eddigi sikereik alapján, Carlos a jobbik játékos jelen pillanatban, de Holger támadó játékstílusa nagyon veszélyes lehet a gyors, szálas borításon. A spanyol teniszező idei mérlege a gyepen 9-0, a dáné pedig 7-1. Egyetlen lezajlott mérkőzésüket Alcaraz szettvesztesség nélkül nyerte a 2021-es ifjúsági Next Gen ATP Finals fedett kemény játékfelületén és bár ezúttal is esélyesebbnek mutatják az oddsok, füvön azért ez nem egyoldalú összecsapás. Az önuralom megtartásának nagy szerepe lehet a továbbjutás megszerzésében és ezen a téren Alcaraz jobban szokott teljesíteni.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán.

július 12., szerda

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.66

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 11. 7:35 UTC.