Hiába hasonlít Grigor játéka a nyolcszoros bajnok Roger Federeréhez, eredményei messze elmaradtak a svájciétól, a bolgár volt juniorbajnok legjobb eredménye a londoni Grand Slamnek felnőtt kategóriájában a 2014-es elődöntője volt.

Grigor Dimitrov Wimbledon (2313792265)
Grigor Dimitrov ugyancsak Londonban, de az ATP500-as eseményen nyerte 2014-ben egyetlen bajnoki címét füves borításon. (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com, lev radin/Shutterstock.com)

Rá három évre, 2017-ben elért a nyolcaddöntőbe, de azóta háromszor bukott el a nyitófordulókban. A harminckét éves bolgár idén már két kört kipipált és még nem veszített játszmát. Nem volt igazán tesztelve, mivel első meccsén a 162. helyen álló, selejtezős Sho Shimabukuro volt ellenfele, a másodikon pedig az ismertebb, de ugyancsak top100-on kívüli Ilya Ivashka. Mint ahogyan ezekből a meccsekből nem tudunk igazi színvonalmagasságra következtetni, úgy a felvezető időszakban lejátszottakból sem. Grigor (ATP 24.) csak a londoni ATP500-as eseményen vett részt és a selejtezőkből indulva, a torna utólagos bajnokától, a világelső Carlos Alcaraztól kapott ki a negyeddöntőben.

A huszonöt éves, amerikai ellenfelének idei füvés idénye viszont sokkal többet mondhat, mivel a stuttgarti gyepen bajnoki címet nyert. A világranglista 10. helyét elfoglaló Frances a tavaly a nyolcaddontőig jutott a Wimbledonon, ami eddigi legjobb eredménye az angol rangos tornán. Első két meccsét ő is szettvesztesség nélkül fejezte be, az első körben Yibing Wu volt az ellenfele, a másodikban pedig Dominic Stricker. Bár a bolgár elleni mérlege 1-2-öt mutat, Frances győzelme a legutóbbi mérkőzésükön és egyben eddigi egyetlen Grand Slam-összecsapásukon jött a 2019-es Australian Openen. Azóta Tiafoe sokat fejlődött, Dimitrov viszont nem az élvonal tagja.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán és emellett 25 százalékos nyereménynövelővel is fogadhatsz a londoni összecsapásokra.

július 08., szombat

Tipp Mérkőzés nyertese Tiafoe, Frances @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 7. 16:32 UTC.