Elkezdődtek Párizsban az év második Gram Slam torna selejtezői és a versenytáblán néhány meglepő név is szerepel.

Talán az első ilyen név az ígéretes ausztrál Thanasi Kokkinakis, aki az idén még Roger Federert is verte Miamiban. Sokat várnak tőle a szakértők, de annak ellenére, hogy nagyon nagy játéka van a srácnak, rengeteg sérülés fogja vissza lendületét és hátráltatja pályafutásának kibontakozását. Jelenleg a világranglistán a 148. helyet foglalja el. Ellenfele a tizennyolc éves hazai Jaimee Floyd Angele lesz, aki az ATP 791. játékosa és akinek továbbjutása 15.00-s szorzót ér.

Kokkinakis honfitársa, Bernard Tomic, akit annyi dicséret ért a múltban, úgy látszik, hogy teljesen elveszítette a helyes irányt a pályafutásában. A világ egykori 17. helyezett játékosáról jogosan állítható, hogy elpazarolja tehetségét. Pályán kívüli tevékenysége miatt, ami figyelmét elterelte a teniszről, még néha hallani lehet róla a médiában, de eredményei a teniszpályán teljesen elhalványultak. Jelenleg 208. a világranglistán és próbálkozása a Garroson a világ 167. játékosa, Darian King ellen kezdődik. Bernardot a bukik esélyesebbnek tartják 1.36-s szorzóval, de a sportfogadók elővigyázatosak kell, hogy legyenek, mert a barbadoszi játékos a tavaly Memphisben legyőzte Tomicot két játszmában. King szorzója 3.10. A brazil Thomaz Bellucci is indul, aki egykor erős top 30-s játékos volt. A harminc éves játékosnak sem sikerült adottságaihoz méltó karriert befutnia. A lett Ernests Gulbisról is azt mondták évekkel ezelőtt, hogy ő lesz az új Marat Safin és azután pedig eltűnt a süllyesztőben, pedig ígéretesen indult pályafutása. Ő is már 29 éves és nem sok jel mutat arra, hogy még sikerül neki nagyobb port kavarnia a teniszvilágban. Utolsó tornagyőzelme 2014-ben volt Niceben és jelenleg a 162. helyen áll. A 2016-s évvel kezdődően minden idényt a 150.-ik helynél alacsonyabban zárta. Neki sem lesz könnyű dolga feljutni.

Tommy Robredo (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Kellemes élmény lehet újra látni Tommy Robredot, aki egy évtizeddel ezelőtt top 10-s játékos volt és rangos tornákat nyert, mint például Hamburg, amikor az még Masters torna volt. A gyönyörű egykezes fonákkal rendelkező játékos is már a 37. életévében jár és a világranglista 168. helyén találja magát. Lassan a Challenger versenyek megszokottja lett, de még próbálkozik az idén a Garroson. A spanyolnak Simone Bolelli lesz az ellenfele és egy roppant érdekes meccs bontakozhat ki ebből az összecsapásból. A papírforma az olasz játékost tartja esélyesebbnek 1.50-s szorzóval, Robredo sikere 2.50-s szorzót ér.

További kiemelt selejtező meccsek:

  • Matthias Bachinger - Thomaz Bellucci:    3.40 - 1.30
  • Guido Andreozzi - Dustin Brown:    1.23 - 4.00
  • Ernests Gulbis - Stephane Robert:    1.31 - 3.35
  • Stefano Napolitano - Marcel Granollers-Pujol:    3.00 - 1.37

Fogadj a selejtezőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.