Bár az ausztrál Grand Slam torna csak január 17-én kezdődik, mégis kijelenthetjük, hogy az első meccsét már meg is nyerte az ATP világranglista élén álló játékos.

Az utóbbi napok legnagyobb kérdése az volt, hogy Novak Djokovic szabad útat kaphat, s részt vehet a 2022-es Ausztrál Openen, vagy a döntés marad, és az első géppel elhagyhatja Ausztráliát? Ebben a cikkben például a politikai döntés is felmerült, mint egy esetleges ok a botrány kirobbantásához.

Nos, egyelőre úgy látszik, hogy a szerb nyerte az első csatát, ugyanis hétfőn a tárgyalását vezető bíró visszavonta azt a döntést, mely alapján Novak vízumját érvénytelenítették, így elméletileg maradhatna Melbourneben, s részt vehetne a jövő hétfőn kezdődő tornán. Következő misztérium, hogy ezt a döntést hogyan fogadja az ausztrál miniszterelnökség, s fog-e lépni vagy sem. Elméletileg a számára kedvező bírói döntés ellenére visszavonhatják vízumát, s kiutasíthatják akár 3 évig Ausztráliából.

A bírói döntés következtében változtak az oddsok az idei Ausztrál Open férfi egyes torna győztesére vonatkozóan. Újra Novak Djokovic lett a fő esélyes, végső győzelmére 2.30-es szorzón fogadhatunk az Unibeten, míg a bet365 irodánál mindezt 2.25-ért játszható.

Ausztrál Open 2022 - Top 5 esélyes (első odds Unibet, második bet365):

A fenti oddsok az Unibet, valamint a bet365 irodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: 2022 január 10., 14:00CET

Mi a véleményetek a mai bírói döntésről? Hogyan (ha) fog szerepelni ezek után az Ausztrál Openen?