Káoszt okozott Cristiano Ronaldo és az Al Nassr Kínában, mivel a portugál klasszis sérülése miatt lemondták a teljes kínai túrájukat.

Eredetileg két mérkőzést játszott volna a Szaúd-arábiai Al Nassr a kínai Shenzhenben, január 24-én a Shanghai Shenhua, majd január 28-án a Zhejiang FC ellen. 

Ronaldo és csapattársai el is utaztak Kínába, viszont nyilvánvaló, hogy az előbbi játéka keltette a legtöbb helyi rajongó érdeklődését, emiatt kisebb botrány is kialakult amikor megtudták, hogy elmarad a mérkőzés.

A hivatalosan kiadott közlemény után a kínai szurkolók annál a hotelnél okoztak kisebb zűrzavart (amint az az alábbi videóban is látható), ahol az Al Nassr volt elszállásolva.

A szervezők a jegyek ellenértékének teljes visszafizetéséről tettek vallomást és azt közölték, hogy valamikor pótolni fogják a kimaradt eseményt. Sőt ezt Ronaldo a sajtótájékoztatón is megerősítette.

Az, hogy Cristiano Ronaldo izomsérülése mennyire súlyos az még kérdéses, de kihatással lehet mások felkészülési programjára is.

Lemondhatják az utolsó Ronaldo vs Messi összecsapást

A kínai incidens nagyobb port kavart a tengerentúlon és azok között akik arra számítottak, hogy február 1-jén egy újabb epizódot láthatunk a Cristiano Ronaldo - Messi ütközetből, mivel az Inter Miami szezon előtti felkészülési tornán vesz részt Szaúd-Arábiában, ahol előbb az Al Hilal lenne az ellenfél (január 29-én), majd három nappal készőbb az Al Nassr (február 1-jén).

Az intermiami.news portál például így nyilatkozott a hír hallatán:

Egy teljes előszezoni túrát lemondani egy játékos sérülése miatt semmi más, mint egy homályos, sötét döntés, de itt Ronaldo és az Al-Nassról van szó.

Az egykori Real Madrid szupersztár azóta egy sétáló meme lett önmagáról, mióta átigazolt Szaúd-Arábiába, egy országba, amely szívesen táplálja Ronaldo önimádatát.

Érződik a feszültség az amerikai szerzők tollában, akik próbálnak odaszúrni a portugál klasszisnak és az arab klubvezetőknek ott ahol csak tudnak, pedig üzlet az egész, és ezt az Egyesült Államokban is űzik rendesen.

Természetesen az Al Nassr - Inter Miami mérkőzést egyelőre nem mondták le, de akár ez is megtörténhet, ha Ronaldo nem jön helyre.

Utoljára a két világklasszis 2023 januárjában találkozott, amikor a PSG az Al Nassr ellen játszott gálameccset.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Inter Miami szezon előtti felkészülési program

Az, hogy lesz vagy sem újra Ronaldo vs Messi találkozás a pályán az hamarosan kiderül, amit viszont biztosan tudunk, hogy az Inter Miami már megkezdte felkészülését a 2024-es MLS szezonra, mely számukra február 24-én startol amikor hazai pályán fogadják a Real Salt Lake csapatát.

Eddig két mérkőzésen vannak túl, El Salvador válogatottja ellen döntetlent játszottak, majd 1-0-ás vereséget szenvedtek az FC Dallastól. Következik számukra az utazás Szaúd-Arábiába, majd Hong-Kong, Japán, végül pedig hazai környezetben fogadják Messi első csapatát, a Newell's Old Boys-t.

  • január 19.: El Salvador 0-0 Inter Miami
  • január 22.: FC Dallas 1-0 Inter Miami
  • január 29. Al-Hilal vs Inter Miami
  • február 1.: Al Nassr vs Inter Miami
  • február 4.: Hong Kong XI vs Inter Miami
  • február 7.: Vissel Kobe vs Inter Miami
  • február 15.: Inter Miami vs Newell's Old Boys

Inter Miami játékoskeret 2024

Az argentin Tata Martino által vezényelt Inter Miami keretében olyan korábban az FC Barcelonát erősítő játékosok szerepelnek, mint Messi, Suarez, Sergio Busquets vagy Jordi Alba. Ők is természetesen részt vesznek a csapat felkészülési mérkőzésein. Íme a teljes keret:

  • kapusok: Callender, Dos Santos, Jensen
  • védők: Alba, Allen, Aviles, Boatwright, Kryvtsov, McVey, Sailor, Yedlin
  • középpályások: Busquets, Cremaschi, Gregore, Gressel, Ruiz, Stefanelli, Sunderland, Taylor
  • csatárok: Campana, Messi, Suarez

Al-Hilal - Inter Miami élő közvetítés

Január 29-én az Inter Miami az első felkészülési mérkőzését játssza Szaúd-Arábiában, az ellenfél pedig az az Al-Hilal lesz, akinek keretében szerepel Lionel Messi egykori csapattársa, Neymar, viszont a brazil sérülése miatt nem léphet pályára.

Ott lehetnek viszont a pályán olyan ismertebb arcok, mint Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic, Rúben Neves, vagy akár Kalidou Koulibaly, sőt a kaput a marokkói, korábban FC Sevilla színeiben játszó Bono védheti.

  • Helyszín: Rijád, Szaúd-Arábia
  • Időpont: január 29. (hétfő), 19:00CET (magyar idő szerint)
  • Élő közvetítés: Apple TV+ (MLS Season Pass)