Hazai környezetben, éppen Adelaideban ünnepelte a tavaly Thanasi Kokkinakis első ATP-tornagyőzelmét. Idén két tie-breakes győzelemmel tért vissza és a nyolcaddöntőben újabb nehéz kihívás vár rá.

Thanasi Kokkinakis (Fotó: pdrocha/shutterstock.com)

A 2022-es év nem csak az említett egyéni tornagyőzelmét hozta az ausztrál játékosnak, hanem párosban Grand Slam-bajnok lett az Australian Openen Nick Kyrgios oldalán. A jó rajt nem folytatódott a következő hónapokban és Thanasi (ATP 93.) csak négy meccsel nyert többet, mint ahányat veszített, kemény borításon pedig 19/12-es mérleggel zárt. A játékformájának visszaesését jól tükrözi az a tény, hogy a 2023-as idénykezdése előtt legutóbb augusztusban nyert ATP-főtáblás meccset. Mégis, jól rajtolt az új évben és 7-6, 7-6-ra verte Maxime Cressyt. Kokkinakist az utolsó tizenhat között Jannik Sinner (ATP 15.) próbálja megállítani és a bukmékerek oddsai az ifjú olaszt mutatják esélyesebbnek.

Míg 2021-ben az olasz ifjú négy tornagyőzelmet gyűjtött be (mindet kemény borításon), 2022-ben már csak egy siker jött össze neki Umagban salakon. A tavalyi US Openen, ahol három öt szettes mérkőzést játszott közel volt, hogy a negyeddöntőben az utólag bajnoki címet megszerző Carlos Alcarazt verje, de végül a spanyol játékos nyerte a döntő játszmát. Sinner később még játszott egy elődöntőt Szófiában és egy negyeddöntőt Bécsben. Az új idényt a visszatérő Kyle Edmund ellen kezdte, akit két sima játszmában búcsúztatott. Egyetlen Kokkinakis elleni meccsét a tavaly Cincinnatiban játszotta hasonló kemény játékfelületen és szetthátrányból fordította. Az összecsapás során két tie-breakre is szükség volt, az első játszmában Thanasi, a harmadikban pedig Jannik nyert. Bár Sinner magasabb színvonalat képvisel, Kokkinakistól acélos ellenállás várható a hazai közönség előtt.

január 05., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Kokkinakis, Thanasi +3.5 @ 1.98

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.04., 10:04.