Portugáliában csap össze egymással a Celta Vigo és az Al Nassr csapata, ez lesz az első komoly erőfelmérő a szaúdi együttesnek, miután két, alacsonyabb osztályú portugál együttes ellen játszottak csak. A Celta pár napja kezdte a felkészülést, míg az Al Nassr már két sima győzelmen is túl van, így talán nem túlzó azt állítani, hogy itt akár meglepetés is születhet, ha úgy alakul.

Mindkét együttes új vezetőedzővel vág neki a 2023/24-es szezonnak, a spanyol együttes első mérkőzése lesz ez a mai. A hírek szerint egyébként mindkét együttesben pályára léphetnek a legnagyobb sztárok, bár Brozovic pályára lépését még nem erősítették meg.

A Celta Vigo az előző szezont a középmezőnyben zárta, azonban kis híja volt csak, hogy idén ne a másodosztályra készüljön az együttes. Ennek megfelelően edzőváltást hajtott végre az együttes, kinevezték Rafa Benítezt, akit számos együttessel szóba hoztak ezen a nyáron, ő azonban Spanyolországban tette le a voksát. Nem a pénz motiválta tehát, de hogy jó döntést hozott-e az majd a későbbiekben kiderül. A Celta örülhet annak, hogy ilyen embert sikerült megnyerjenek a csapat élére, kíváncsian várom, hogy milyen erősítéseket hajtanak végre a csapatnál.

A szaúdi labdarúgó klubok ugyanazt csinálják, mint pár évvel ezelőtt a kíniaiak, vagyis temérdek pénzt ölnek játékosokba, az Al Nassr Ronaldo mellett Brozovicot és Fofanát igazolta le, Ziyech egészségügyi okok miatt nem lesz a csapat játékosa. Biztos vagyok benne, hogy lesz még egy-két sztár, azonban hogy ki azt nem tudhatjuk, mert egyre több játékos dönt a szaúdi légióskodás mellett, újabban Berardi átigazolásáról olvashatunk.

Az Al Nassr 2-0-ra nyerte első mérkőzését az Alverca ellen, illetve a legutóbbit 5-1-re a Farensével szemben, méghozzá úgy, hogy a sztárok közül egyedül Talisca lépett pályára.

Kiegyenlített küzdelmet várok, ahol kis szerencsével szerezhet két gólt az ázsiai csapat, a tippem az, hogy 2-2 lesz a vége.

Celta Vigo - Al Nassr (KSA): Al Nassr (KSA) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp