Úgy érzem, hogy a bukik még mindig nincsenek tisztában a BK Häcken valós játékerejével, ezért a mai Kalmar FF elleni soros bajnokijukra is megpróbálok egy jó tippel rástartolni. Mivel számomra eléggé egyértelmű, hogy a mostani találkozón is otthon tartják a 3 pontot, ezért az Ázsiai hendikepet hívtam segítségül egy kis odds növelésre, hisz győzelmük esetén semmiféleképpen nem veszíthetünk ezzel az opcióval. Ugyanakkor formájukat nézve viszont bőven benne van a pakliban egy többgólos haza siker, az pedig már jól hozna a konyhára.

Bajnoki címvédőhöz méltóan kezdte a bajnokságot és magát az egész 2023-as szezont Per-Mathias Högmo alakulata a BK Häcken. A bajnokság kezdete előtt imponáló magabiztossággal bejutottak a Svéd Kupa döntőjébe, majd az eddig lejátszott két bajnoki fordulóban is 100%-os teljesítménnyel rukkoltak elő. Kis túlzással mondhatom, hogy a sárga-feketék csak azt verik meg aki szembe jön velük. Ennek eddig az az Elfsborg és Hammarby látta a kárát, akik egyébként karakteres, jó csapatnak tekinthetőek. Az utóbbi a tavalyi bronzérmes, az előbbinek pedig tavaly mindössze csak két veresége volt saját otthonában. Ennek tükrében a Kalmar legyőzése sem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Ha valaki esetleg követi az írásaimat az emlékezhet rá, hogy a kupaelődöntő előtt dicsértem a norvég tréner munkásságát, hogy milyen bátran nyúl a fiatalokhoz. Külön kiemeltem a még mindig csak 20 éves elefántcsontparti Benie Traore személyét. Nos Traore legutóbb berúgta az ajtót a Bravida Arénában. Egy klasszikus első félidei mesterhármassal igazolta hogy van benne potenciál, melyből reményeim szerint ma is villant majd valamit.

Nekem a Kalmar csapatáról a vidámparki hullámvasút ugrik be először. Három évvel ezelőtt csak osztályozón tudták kivívni az első osztályú tagságuk meghosszabbítását. Ezután felkapaszkodtak a középmezőny elejére, de valahogy sohasem tudják átlépni a saját árnyékukat, ezért a dobogó harmadik fokát tavaly sem sikerült megszerezniük. A kupában az elődöntőig jutottak, de az esélytelenebb Mjallby itt is megálljt parancsolt nekik, ráadásul saját otthonukban. Szóval nem tartom egy győztes csapatnak a decemberben kinevezett szakvezető Henrik Jensen alakulatát. Hiányzik belőlük a jó értelembe vett véres ösztön, a vagányság. Kevés gólt szereznek, igaz keveset is kapnak, de ezzel a defenzív harcmodorral nehéz hosszabb távon eredményt elérni.

A támadófoci elkötelezett híveként nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a 90 perc végére ne domborodjon ki a két csapat között egy 2-3 gólos különbség a hazaiak javára.

BK Häcken - Kalmar FF: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp