Bogdán Ádám 2015 nyarán került a Liverpoolhoz, beszámolója alapján a játékosok színvonala hihetetlen volt, Jürgen Klopp pedig teljesen higgadtan viselkedett mindvégig, mindenkinek megadva a lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud.

Minket viszont leginkább az érdekel, ahogyan egy friss, Ladbrokes fogadóirodának adott interjújában elemezte Szoboszlai Dominik teljesítményét és motivációját.

Bogdán szerint nekünk, magyaroknak, óriási dolog, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolban játszik. Mint tudjuk, az elmúlt években az RB Leipzig csapatának tagjaként már magas szinten focizott, szerepelt a Bajnokok Ligájában, és ő lett a magyar labdarúgó válogatott kapitánya.

Egy nagyszerű játékosról van szó, és bár kezdetben meglepő volt, hogy a Liverpool mekkora összeget fizetett érte, viszont azt is láthattuk, hogy mennyire jól illeszkedik a csapatba, és nagyon hamar kiderült, hogy az összeg indokolt.

A szezon első felében elképesztően jól teljesített, igazán benne volt a játékban, és hihetetlenül sokat dolgozott a pályán. A volt Liverpool kapus számára a Newcastle elleni meccsen érződött Szoboszlai zsenialitása, amikor a csapat 10 emberre fogyatkozott, és így is sikerült megnyerni a meccset. Sajnos időközben a magyar focista összehozott egy sérülést, ami a sportban előfordul, és ez talán azért történt, mert túlságosan is feszegette a saját határait.

Tudom, hogy ő egy olyan játékos, aki tudatában van annak, hogy nyáron egy hatalmas torna következik a hazája számára. Ő az a srác, aki kihagyta a legutóbbi Európa-bajnokságot, ami biztosan fájdalmas volt számára, nagyon-nagyon nehéz lehetett. Azt hiszem, ezt most szeretné jóvátenni, mégpedig azzal, hogy idén nyáron ő lesz a csapatkapitány a németországi rendezésű foci Eb-n.

Megkérdőjelezhetetlen a Liverpoolban nyújtott teljesítménye, de azt joggal mondhatjuk, hogy a szezon második felében a sérülések miatt nem láttunk tőle ugyanolyan mennyiségű produkciót. Viszont a focival kapcsolatos affinitása, a futó-, passz- és góllövő technikája tényleg páratlan. Mindenki szeretne többet látni abból a Szoboszlaiból, akit a szezon első felében ismerhettünk meg, mivel ő egy nagyon fontos játékosa a jelenlegi Liverpool csapatának.

Dominik számára nagyon fontos a magyar válogatott

Néhány országban és néhány játékos számára a nemzeti csapat képviselete nem olyan fontos, mint a klubja képviselete. A múltban rengeteg játékos választotta a klubját a hazája helyett, erre nagyon sok példa van az évek során, de Magyarországon most, a pozitív légkör, az Európa-bajnokság izgalmai és az edző miatt mindenki részt akar venni a nemzeti válogatottban és hőssé szeretne válni. Szoboszlai ráadásul érdekes helyzetben van, mert a legutóbbi tornán sérülés miatt kimaradt ebből. Látszik rajta, hogy ezt nagyon szeretné kárpótolni. 

A Premier League-re gyakorolt hatása sem marad észrevétlen Magyarországon, hiszen a magyar gyermekek számára óriási dolog, hogy van egy olyan ember, mint ő, akire felnézhetnek és láthatják, ahogy hétről hétre a legmagasabb szinten játszik. Ő egy igazi szupersztár.

Szoboszlai Dominik a következő szezonban újra a legjobb formáját hozza?

Bogdán a következő szezonra nézve azt szeretné látni Szoboszlaitól, hogy visszatér a néhány hónappal ezelőtti énje. Meggyőződése, hogy képes rá, mert már láttuk milyen teljesítményt tud nyújtani.

Labdarúgó Eb-selejtező - Magyarország-Montenegró 004
Szoboszlai Dominik a magyar válogatott tagjainak bemelegítésén a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, 2023. november 19-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ő egy hatalmas tehetség, aki nagyon keményen megdolgozott azért, hogy eljusson oda, ahol most van. Már egész fiatalon jól menedzselték, ami Magyarországon ritkaságszámba megy. Megtette a megfelelő lépéseket és kiharcolta a helyét, majd idővel egyre jobb és jobb lett. Ugyanakkor fantasztikus az értéke ennek a liverpooli csapatnak is.

Nagyon várom, hogy lássam, mit nyújt a nyáron az Eb-n a hazánkért, de majd azt is, hogy a következő szezonban is a Liverpool mezében mutassa meg a legjobb formáját.

Két PL-meccs és maximális fókusz a foci Eb-re

A Liverpool a bajnokság végére elfáradt. Talán az Atalanta elleni mérkőzés jelentette a végét a klubtól nyáron távozó Jürgen Klopp csapata számára.

Két fordulóval a vége előtt, bár matematikai esélyük még van, nagy eséllyel a Mersey-parti csapat a Premier League tabellájának 3. helyén fogja zárni az idei szezont. 

Május 13-án, hétfő este az Aston Villa ellen lépnek pályára Szoboszlaiék, majd jön a Klopptól való búcsúmeccs május 19-én, az Anfielden a Wolves ellen.

Két olyan meccs, amelyen Szoboszlai Dominik még villanthat, erre pedig akár fogadhatunk is. A 23 éves magyar tehetség idei teljesítménye a Premier League-ben eddig: 31 pályára lépés, 2093 perc, 3 gól és 2 gólpassz.

A Tippmixpro fogadóirodánál 5.25-ös szorzón fogadhatunk arra, hogy Szoboszlai gólt szerez a hétfő esti Aston Villa elleni meccsen, gólpasszát pedig 4.10-es oddsal jutalmazzák. 

Klopp búcsúztatása után már maximálisan lehet fókuszálni a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra, ahol a mieink a házigazda németekkel kerültek egy csoportba, ezen kívül pedig Svájc és Skócia ellen kell pályára lépnünk a kontinensviadal első szakaszában.

A magyar labdarúgó válogatott június 4-én Írország, június 8-án pedig Izrael ellen játszik felkészülési meccset, mielőtt elutazna Németországba.

Fogadások Szoboszlai Dominik foci Eb-s teljesítményére

  • Szoboszlai Dominik adja a legtöbb gólpasszt a foci Eb-n @ 36.00
  • Szoboszlai Dominik szerzi a legtöbb gólt a foci Eb-n @ 201.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Közönségtalálkozó Szoboszlaival - jegyek, időpont, helyszín (ELMARAD)

A magyar labdarúgó válogatott zavartalan felkészülése érdekében a közönségtalálkozót elhalasztották, elméletileg 2025 nyárra, áll az esemény weboldalán, közleményként.

Május 30-án Szoboszlai Dominikkal és a teljes magyar labdarúgó válogatottal a budapesti Papp László Sportarénában találkozhatnak a rajongók.

A különleges eseményen a résztvevők meghallgathatják Dominik beszámolóját az eddigi karrieréről, teljesítményéről, de nyilatkozni fog a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is, valamint Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt, és menedzsere, Esterházy Mátyás.

Jegyeket az eseményre a https://szoboszlailive.livetickethub.hu/events/72542 weboldalon keresztül lehet vásárolni, több infót az estről a szoboszlailive.hu weboldalon tudhatunk meg.

Az igazi sportfogadók a Tippmixet válasszák helyszínként!

szoboszlailive jegyek

Borítókép: Bogdán Ádám kapus a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának edzésén az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. MTI Fotó