Mi a különbség a Money Line és a DNB fogadások között? Egyáltalán van-e különbség? Melyik sportágaknál használjuk őket és milyen módon könnyítik meg az életünket a sportfogadási piacon? Miben segíthet a Double Chance, azaz a dupla esély?

Money Line fogadás: a döntetlen kizárva

A Money Line tippek esetében a mérkőzés győztesére fogadunk, kizárva a döntetlen. Nincs pénzvisszafizetés, mivel a hosszabbítás is bele van kalkulálva a szorzókba. Elsősorban az amerikai major sportoknál használatos kifejezés. A kosárlabdában, amerikai fociban, jégkorongban és a baseball fogadásoknál elterjedt. Nem kell azon izgulni, mi történik, ha döntetlen a rendes játékidő, hosszabbítás együtt is nyerhetünk. 

Érdekesség, hogy olyan sportágakban, mint a kosárlabda vagy az amerikai foci, másodlagos fogadási típusnak számít az Egyesült Államokban, mert a hendikep (spread) a kiemelt jelentőségű. Ugyanakkor ezen a piacon is lehet szép szorzókat fogni, hiszen sokszor alábecsüli a fogadóiroda egyes csapatok erejét. Az átlag oddspárok általában 1.30 és 3.00 közötti szorzón mozognak és a jégkorong piacnak „segít” leginkább a Money Line fogadás. Abban a major sportban a legnagyobb a döntetlenek aránya.

DNB, azaz nincs fogadás döntetlenre

A Draw No Bet magyarul azt jelenti, nincs fogadás döntetlenre. A labdarúgásban használatos, ahol biztosítékként is szolgál, hiszen, ha egy mérkőzés döntetlennel ér véget, akkor visszakapjuk a nyereményünket. A DNB fogadások hátránya, hogy csökkentett szorzóval (a háromesélyre adott kínálatokhoz mérten), fogadhatjuk meg a kiválasztott eseményt, de még mindig jobb helyzetben vagyunk oddsok terén, mintha dupla esélyre (Double Chance) tippelnénk.

Az ázsiai hendikepnél használatos +0 fogadás ugyanazt jelenti, mint a DNB, sok esetben az irodák nem is adnak külön Draw No Bet szekciót, hanem az ázsiai hendikepből lehet kiválasztani. Népszerű opció a DNB, gyakorta underdog csapatokra is használják, mivel ebben az esetben a szorzó 2.00 feletti, döntetlennél sincs akkora probléma, de megéri egyáltalán? Részletes Draw No Bet útmutatónkban megtudod, mikor jobb használni.

Mire figyeljünk DNB fogadásnál?

Mielőtt ezzel a módszerrel az esélytelenebb csapatokra kezdenénk fogadni, érdemes megnézni, hogy milyen arányban nyeri az általunk kiválasztott csapat underdogként a mérkőzéseit, illetve milyen gyakori a ligában az ilyen siker. Hiába tűnik elsőre kecsegtetőnek, ha sokszor csak döntetlent ér el az adott klub, ezzel gyakorlatilag nem csináltunk semmit.

A DNB akkor kifizetődő, ha az általunk megfogadott csapat alapjáraton is törekszik a gólszerzésre, nem az egy pontra játszik a biztos védekezésével. Érdemesebb egy olyan találkozóra fogadni ezzel a lehetőséggel, ahol gyorsabb tempó várható, jöhetnek a gólok is, nem a defenzív felfogás dominál, mert azok a meccsek könnyedén fulladhatnak egy unalmas döntetlenbe.

Dupla esély vagy Double chance kétesélyesként

A DNB kapcsán szóba kerültek a döntetlenek, amik viszont kedveznek bizonyos esetekben a dupla esélynek (Double Chance). Ebben az opcióban a háromesélyes kínálatot leszűkítjük kettőre, de más módon, mint a Money Line vagy a DNB fogadások esetén.

A három lehetséges kimenetel közül kettőre fogadhatunk egyszerre:

  • 1X: hazai vagy döntetlen
  • X2: vendég vagy döntetlen
  • 12: hazai vagy vendég győzelem

Mikor érdemes az 12-t választani DNB helyett?

A hazai vagy vendég győzelem esetén a döntetlen kizárva, viszont ennek az egyik legalacsonyabb a szorzója. Kevésbé előtérben lévő típus, ellentétben az 1X és az X2 piacokkal. Favoritokra való fogadás esetén nagyon alacsony szorzóval kalkulálhatunk (DNB-hez képest is), viszont itt döntetlen esetén is nyerünk. Sokkal inkább motiváló lehet az esélytelenebbekre való fogadásnál, főleg akkor, ha védekező csapatról beszélünk.

Ebben az esetben sokkal inkább megéri a Double Chance opciót választani, mint a DNB-t, mivel egy defenzív mentalitású csapat arra törekszik, hogy ne kapjon gólt, szerezzen egy pontot minimum. Ekkor már egy unalmas 0-0-val is nyertünk, míg a Draw No Bet esetében visszakapnánk a tétünket.

Érdemes tehát megfigyelni, hogy melyik edző milyen taktikát használ előszeretettel, mert ez eldöntheti a sikerességünket a Double Chance és DNB piacokon.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek