A munka ünnepének napján, avagy május 1-jén megrendezett magyar-román jégkorong összecsapás sportfogadás szempontjából jelentéktelen, a végső cél és történelmi szempontból viszont fontos. 

A magyar jégkorong válogatott kettős győzelemmel kezdte meg a 2024-es jégkorong divízió 1-es szereplését az olaszországi Bolzanóban, és ezáltal egyre közelebb került céljához, ami a legjobbak közé való visszajutást jelenti. A neheze viszont csak ezután jön.

A nyitómérkőzésünkön Japánt 3-1-re sikerült legyőznünk, a keddi játéknapon viszont már egy jóval könnyedebb sikert arattunk Dél-Korea ellen, egy csodálatos második harmadban produkált játéknak köszönhetően. Végeredmény: 6-2 ide.

E kettős siker és a szlovénok, valamint a házigazda olaszok botlásának köszönhetően magabiztosabban várhatjuk a folytatást. 

Jégkorong-vb divízió 1A tabella 2 kör után
A divízió I/A jégkorong VB első két helyezettje feljut az elitligába, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Szerdán délben 12:30-tól az a Románia lesz az ellenfelünk, mely az első két mérkőzésén hasonló eredményt ért el: mindkétszer kikapott 6-1-re. Előbb Olaszországtól, majd a szlovénoktól.

Érdekesség, hogy a román jégkorong válogatott keretében 17 székelyföldi játékos szerepel, így a mérkőzés után ha véletlenül ők is eléneklik a magyar, vagy akár a székely himnuszt, akkor megint lesz amin csámcsogjanak a román ultranacionalisták. Volt erre már példa.

Egy Románia elleni siker egyre közelebb vinne bennünket ahhoz, hogy jövőben újra a legjobbak közt szerepelhessünk a jégkorong-vb-n, főleg úgy, hogy szerdán játsszák az olasz - szlovén rangadót is.

A románok elleni meccs lesz a ráhangolódás a 2 legfontosabb összecsapásunkra: pénteken Olaszország, szombaton pedig Szlovénia ellen lépünk pályára.

Legutóbb Románia ellen pont azon a korábban említett híres Szlovéniában rendezett VB-n találkoztunk, amikor folyt a himnuszéneklés meccs után mindkét csapat részéről, akkor pedig 4-2-es sikert arattunk, a 2020-as téli olimpián viszont csak hosszabbítás után sikerült legyőznünk őket.

A fogadási kínálat nagyon gyér

Sajnos már megszokhattuk, hogy a jégkorong divízió I/A-s mérkőzésekre nagyon későn kerülnek fel a fogadási ajánlatok, és azok is foghíjasok.

A magyar nemzeti fogadóirodánál, a Tippmixprónál a magyar - román meccsen e cikk írásakor gyakorlatilag 2 dologra tudtunk fogadást elhelyezni, és egyiket se szívesen: 16.00-ás szorzón fogadhattunk a rendes játékidős döntetlenre, valamint 35.00-án Románia sikerére.

A szerdai nap másik rangadóján, a Szlovénia - Olaszország összecsapáson picivel nagyobb a kínálat, de attól sem ájulunk el. Arra, hogy a szlovénok nyerik az ütközetet 1.75-es szorzón fogadhattunk, az olaszokra meg 2.12-ért.

Hol lehet élőben követni a magyar - román jégkorong meccset?

Sajnos a mérkőzést nem tudjuk élőben követni a megszokott népszerű fogadóirodáknál, mint például az Unibetnél, viszont TV-ben és online is követhető lesz.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a Magyarország - Románia jégkorong mérkőzést szerda délben, 12:30-tól a Sport 1 csatornán követhetjük élőben, online pedig a nemzetközi jégkorong szövetség (IIHF) Youtube csatornáján (egyelőre még nincs fent a listán, de elméletileg felkerül hamarosan - amint van friss infónk, frissítjük e cikket).

A Székelyföldön élők számára fontos infó lehet, hogy Romániában az Antena Play közvetíti a román válogatott mérkőzéseit.

FRISSÍTÉS 1
Sajnos a fent említett Youtube csatornán nem jelent meg a lejátszási listán a Magyarország - Románia mérkőzés. Megtörténhet, hogy mindez földrajzi korlátozások miatt történik. Amint felkerül a mérkőzés, meg fogjuk osztani ebben a cikkben is, így akár ha nem is élőben, de visszanézhető lesz (remélhetőleg).

FRISSÍTÉS 2 

A többnyire székelyföldi magyar játékosokból álló román jégkorong válogatott nagy meglepetésre legyőzte a mérkőzés előtt abszolút favorit Magyarországot. A mérkőzés előtt 35.00-ás (!) nyereményszorzón lehettet fogadni a székelyföldiek győzelmére!

Sokkoló nyilatkozatok a mérkőzés után:

"Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Próbálom a szívemet, lelkemet kiadni a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe" - mondta Galló

A legfrissebb információk szerint a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) még szerda este vagy legkésőbb csütörtök délelőtt reagál, illetve dönt azok után, hogy több játékos is kritikát fogalmazott meg a válogatott körüli rossz hangulatról a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon a románok elleni váratlan vereséget követően.

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: A magyar csapat a Himnuszt énekli a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen 2024. április 2 Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI Fotószerkesztőség