Rafael Nadal és Novak Djokovic a döntőbe jutásért fognak pályára lépni Londonban. Aki nyer, annak tárva lesznek a kapuk a tornagyőzelemhez.   

Már több mint ötven alkalommal csapott össze a két sztárjátékos és mindkettő több mint hússzor ízlelte a győzelem ízét, tehát nincs sok ismeretlen faktor. Bárki is győz, mivel a versenytábla másik felén Roger Federer meglepő módon már a negyeddöntőben búcsúzott, elméletileg nagy esélye lesz megnyerni a döntőt is (2.45-s a szorzó mindkét játékos esetében).

Rafael Nadal. Fotó: Tatiana/Flickr

A szerb játékos kissé esélyesebb a bukik szempontjából (1.83), ami meglepőnek számíthat, mivel ellenfele, a jelenlegi világelső igazán meggyőző játékformának örvend. Rafa győzelmi szorzója 1.97. A negyeddöntőben Nadal egy ötszettes szikrázó csatában verte a nagyon jól játszó Juan Martin Del Potrot, Djokovic pedig egy egyszerűbb négyszettesben győzte le Kei Nishikorit. A szorzók talán azzal is magyarázhatóak, hogy Nadalnak fárasztóbb volt a meccse az argentin játékos ellen. Az viszont tény, hogy Del Potro nehezebb ellenfél jelen pillanatban, mint egy sérülésből felépülési folyamatban lévő Nishikori. Djokovic sincs még a régi formájában, de kezd magabiztosabb lenni, mégis nagyon nagy kihívás lesz legyőzni a spanyol bajnokot. Egyben nagy mentális harcnak is ígérkezik a meccs.
Nadal és Djokovic is az egész torna alatt csak két játszmát veszítettek összesen, Rafa mindkettőt a már említett negyeddöntőben, Djokovic pedig egyet Kyle Edmund ellen, egyet pedig Nishikori ellen. Füves borításon csak három alkalommal játszottak egymás ellen, ezekből kettőt Nadal nyert. De hozzá kell azt is tenni, hogy a spanyol két győzelméből egyet nyert a Wimbledonon (2007) és azt is úgy, hogy Djokovic feladta az elődöntőben a harcot sérülés miatt. Djokovic győzelme viszont a londoni Grand Slam 2011-s döntőjében történt.

Novak Djokovic. (Fotó: Carine06 / Flickr)

Jelen pillanatban Nadal a magabiztosabb játékos, már régóta folyamatosan jól játszik és majdnem minden tornát fölényesen nyer egy jó ideje, nem hiába világelső. Ha a papírforma mégis igazolódik és Novak nyer, akkor ténylegesen beszélhetünk arról, hogy Djokovic visszatért. A másik elődöntőben Kevin Anderson és John Isner fognak játszani. Mindkét játékosnak döntőbe való jutásának esélyeit 1.91-s szorzóval illették a bukik, de azt be kell vallani, hogy bármelyikük is jut a döntőben rettenetesen nagy feladat előtt fog állni.

Néhány szorzó a Djokovic - Nadal összecsapásra:

  • Szettek száma: 3.5 Felett: 1.45, 3.5 Alatt: 2.70
  • 1 szett: Djokovic: 1.86, Nadal: 1.95
  • 2 szett: Djokovic: 1.86, Nadal: 1.95
  • Djokovic győzelem játszmáinak száma: 3-0: 4.60, 3-1: 5.10, 3-2: 6.25
  • Nadal győzelem játszmáinak száma: 3-0: 5.20, 3-1: 5.50, 3-2: 6.50

Fogadj az elődöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.