Két-két torna kapott helyet a héten a férfi és női versenynaptárban, amelyeken a játékosok nemcsak a torna díjait szereznék meg, hanem az idény második Grand Slamjére való megfelelő felkészülés is célkitűzésük.

Ezek a tornák sokaknak értékes pontszerzési alkalmat jelentenek, hiszen a nagyobb játékosok ritkán vesznek részt versenyeken Grand Slam tornák előtt. Vannak viszont olyan helyzetek, mint például a Stan Wawrinkáé, aki sérüléssel küszködött az utóbbi időben és meccshiány miatt kénytelen játékformáját hivatalos mérkőzésekkel minél versenyképesebb színvonalra pofozni. Az pedig csak előnyt jelent számára, hogy otthon, Genfben van is rá alkalma.

Fucsovics Márton is a svájci tornát választotta, de mondható, hogy a sorshúzás nem éppen a legkedvezőbb volt számára, mivel ellenfele Albert Ramos-Vinolas lesz, aki kétszer is győzött már régebben a magyar játékos ellen. Megint a spanyol játékos az esélyesebb 1.64-s szorzóval, a magyar sikert 2.28-s szorzó illet. Ugyancsak Genfben fog játszani a fiatal Frances Tiafoe és Ryan Harrison is és méghozzá egymás ellen. Kissé meglepő lehet, hogy John Isner Lyonban fog szerepelni, de az viszont nem, hogy a két francia játékos, Gael Monfils és Gilles Simon is. Egyikőjük sem a legfényesebb időszakán halad át, Monfils még épülőben van sérüléséből, Simon pedig már nagyon kezd a középmezőnyben szorulni, annak ellenére, hogy jól kezdte az idényt. Jelenleg már csak a 75. helyet foglalja el a világranglistán.

Gael Monfils (Fotó: Daniel Hurlimann / Shutterstock.com)

Nürnberg Sloane Stephensnek jelenlétének örvendhet, de Julia Goerges is versenytáblán van. Stollár Fanny is részt vesz a versenyen, első fordulóban Shuai Zhang, a világranglista 27. helyezettje lesz az ellenfele. Nem is csoda tehát, hogy a kínai játékos az esélyesebb a papírforma szerint (1.44). Fanny szorzója 2.80. A strasbourgi versenynek sikerülni szokott általában elég erős mezőnyt összehozni és az idén sem lett ez másképp. Samantha Stosur, a kétszeres bajnok, annak ellenére, hogy hanyatlófélben a pályafutása, még lehet egy-két erős szava a tornán. Ashleigh Barty, Dominika Cibulkova, Daria Gavrilova, Anastasia Pavlyuchenkova és Babos Tímea is indulnak a francia versenyen. Tímea elméletileg könnyebb első meccsre számíthat (1.20), hiszen ellenfele a világranglista 256. játékosa, a hazai Fiona Ferro lesz, akinek sikerét 4.60-s szorzóval számolják a bukik.

Kiemelt meccsek a négy versenytábláról:

  • Frances Tiafoe - Ryan Harrison:    1.52 - 2.55
  • Ivo Karlovic - Peter Gojowczyk:    1.98 - 1.83
  • Gael Monfils - Maximilian Marterer:    1.63 - 2.28
  • Kristyna Pliskova - Julia Goerges:    2.80 - 1.43
  • Samantha Stosur - Sofia Kenin:    1.45 - 2.75
  • Anastasia Pavlyuchenkova - Tatjana Maria:    1.29 - 3.65

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.