A Murray név hallatán rögtön Andy Murray jut eszünkben anélkül, hogy testvérére is gondolnánk, annak ellenére, hogy Jamie Murray is volt világelső és Grand Slam bajnok. Annyi a különbség, hogy párosban.

Visszatekintve a múltba, érzékelhető, hogy az évek során a páros versenyszám egyre vesztett az érdeklődésből. Az egyéni versenyszámnak világsztárjai majdnem teljesen magukra vonzották a teniszrajongók figyelmét, habár különleges varázsa és szépsége van a duplának. A csapatszellem, az együttműködés itt kap legnagyobb szerepet a teniszvilágban. A különbséget a jelen pillanatban legjobban Andy Murray és Jamie Murray sikereik által keltett visszhangok összehasonlítása érzékelteti.

Jamie Murray és Bruno Soares (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Andyt mindenki ismeri, mindenki látta játszani függetlenül attól, hogy kedveli vagy sem. Mindenki tudja, hogy többszörös Grand Slam bajnok, világelső volt és kétszeres olimpiai győztes. Már hosszú ideje sérülés miatt nem játszik, de még mindig többet szerepel a neve a médiában mint a testvéréé, pedig Jamie nem egy akármilyen játékos. Azt tudni kell róla, hogy ő is rengeteg tornát nyert pályafutása során, ő is többszörös Grand Slam bajnok (párosban és vegyespárosban is) és a világranglista csúcspozícióját is elérte. Mégsem ismerik sokan. Érdekességképpen megemlíthető, hogy Marko Djokovicról (Novak Djokovic testvéréről) sem hallottak sokan, de a szerb játékos esetében ez érthető, hiszen a legjobb helyezése egyéniben 581, párosban pedig 629. volt.

Jamie jelenleg is jól menetel Rómában, ahol már negyeddöntőben van Bruno Soares oldalán. Ellenfeleik Henri Kontinen és John Peers lesznek. Annak ellenére, hogy a két páros hét egymás elleni meccséből hatot az ausztrál-finn páros nyert, a két csapat szorzói egyformák: 1.88.

További negyeddöntők:

  • Lukasz Kubot/ Marcelo Melo - Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah: 1.82 - 1.95
  • Pablo Cuevas/ Marcel Granollers-Pujol - Olivier Marach/ Mate Pavic: 1.75 - 2.02
  • Feliciano Lopez/ Marc Lopez - Pablo Carreno-Busta/ Joao Sousa: 1.33 - 3.20

Fogadj MOST!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.