A török élvonal a a jelenlegi Trendyol Süper Lig néven futó versenysorozat pénteki három találkozója után, szombaton Rizesporban indul útjára a folytatásban a labda, korai, magyar idő szerinti 11:30 -as kezdéssel a Caykur Didi Stadionban.

A vendégül érkező Konyaspor a kiesés ellen menekül, míg a hazaiak a kisebb hullámvölgyből szeretnének kikászálódni és ténylegesen megcélozni a nemzetközi indulást érő helyek egyikét.

A Rizespor, amely tavaly frissen jutott vissza az élvonalba, nagyszerűen kezdte a bajnokság első felét és ezek után reálisan is álmodozhattak az Európai porondon való megjelenésről.

Legutóbb azonban a hátsó régióban lévő Karagümrük otthonában kaptak kijózanító 4-0 -as pofont, ami rávilágított a hiányosságokra és azt is megmutatta, magától nem fognak jönni a további sikerek.

A vereség ellenére a korábban éppen a Konyaspor csapatát vezénylő, jelenleg a Rizespor edzőjeként funkcionáló Ilhan Palut vezette együttes így is az ötödik csupán egy pontra van a negyedik fővárosi Besiktastól.

A vereségeket az otthonuktól távol nyelték be, de most újra otthon próbálkoznak, ahol remek mérleggel rendelkeznek, ebben a mutatóban csupán a Galatasaray, Fenerbahce duó jobb náluk.

A vendégül érkező konyaiak azonban látványosan szenvednek a tavalyi kényelmes középmezőnybeli helyezésük után. Négy siker mellett kilenc döntetlen és tíz vereség rontja a az összképet. Ugyan pici forma javulás észlelhető az új edző a bosnyák Fahrudin Omerovic vezetésével, ám jelentős változás nem tapasztalható. Úgy vélem a hazai közegben rendre szárnyaló és az idegenbeli vereségektől extra motivált Rizespor otthon tartja a három pontot.

Çaykur Rizespor - Konyaspor: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp