A selejtezők döntő körét rendezik ma este-éjszaka Aucklandben a hölgyek számára. Elena Gabriela Ruse – Julia Niemeier összecsapást néztem ki. Kedvező előjelekkel és mindemellett szuper szorzót kínálnak a második kiemelt románra.

Tavaly jelentős változást eszközölt Ruse a játékát illetően hiszen a preferenciák átkerültek a kemény pályára a salak helyett. Abszolút jó döntősnek látszik,mert megállja a helyét a gyors borításon. A US Open után két hónap szünetre kényszerült. Az év utolsó Grand Slamén felküzdötte magát a főtáblára pedig pokoli nehéz sorsolása volt. Szerencsére a kihagyás után kezd visszarázódni a vérkeringésbe. Egy W40-es tornán három fordulón átverekedte magát,de a hasonló játékerőt képviselő Dart legyőzte. Nem volt megállás,mert a következő héten pedig egy honi WTA versenyen W125-ös tornán láthattuk ahol remekelt. Két top 100-ast legyőzött nevezetesen Masarovát és Parksot akik acélos ellenfelek kategóriáját képviselik főleg egy ilyen kis tornán. Itt Ausztráliában a selejtező első körében Danilina ellen küzdelmes mérkőzést sikerült két szettben megnyernie. Az októberben mutatott játék arra enged következtetni,hogy jó úton halad a top100 felé ebben pedig akadályt a német nem jelenthet.

Az idei év Niemeier számára egy őrült vesszőfutás csupán. Júniusban még Jabuert is legyőzte,de után teljes mélyrepülés szemtanúi lehettünk. A US Open Papamichail két szettben leiskolázta aki salak specialista. Persze ne feledjük,hogy ő is a vörös borításon érzi igazán otthonosan magát ezért is hatalmas hendikeppel indul a mostani találkozón. W60-as tornákon is többször feltűnt ahol kétszázon,de még háromszázon kívüli ellenfél is lemosta a pályáról.Idén ráadásul összesen három mecset nyert kemény pályán.

A forma és a borítás sem épp pozitív előjelekkel kecsegtet Juliának így szerintem egyértelműen Ruse lesz az összecsapás győztese.

Ruse, Elena Gabriela - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp