Ma a Bundesliga 2.-ből a Karlsruher SC - Elversberg találkozót vettem górcső alá. Két olyan csapat találkozik egymással, akiknek a mérkőzésein általában sok gól esik. Most ezen húzok egy kicsit és nem elégszem meg a 90 perc alatt eső gólokkal. Ezúttal már az első félidőben gólokat várok a felektől.

A jelenlegi 14. helyzett Karlsruher egy esetleges győzelemmel az eddigi eredmények tükrében sokat javíthatna a pozícióján. Ez elvileg nem egy lehetetlen küldetés számukra, mert a támadószekciója jól működik Christian Eichner csapatának. Erről egyébként ebben a hónapban már írtam is pár sort a Hannover elleni találkozójuk kapcsán. Azóta a helyzet nem nagyon változott, rúgják is és kapják is a gólokat Budu Zivzivadze-ék. Ami viszont semmiféleképpen nem elhanyagolható szempont a tippem szempontjából az az, hogy erre a csapatra nem jellemző a tapogatózó játék. A kezdő sípszótól a végsőig beleállnak a meccseikbe, ezért most sem tartom túl nagy felelőtlenségnek a félidei két gól vállalását.

Ehhez remek partner lehet az egyébként újonc 9. helyezett Elversberg. Horst Steffen csapata sem nagyon cicózik, ha bele kell állni egy kis adok-kapok csörtébe és rájuk is inkább az jellemző, hogy nem taktikázzák túl a mérkőzéseik elejét.

A HT/FT tabella is arról árulkodik, hogy egyik csapat sem híve a félidei döntetleneknek, tehát félidőben gólra, gólokra számíthatunk tőlük. Ha ehhez még hozzáveszem a két csapat közelmúltbeli eredménysorát, akkor nem túlzás tőlem a félidei dupla vállalása.

Sem a hazaiaktól, sem a vendégektől nem várok túl nagy taktikai csatát, mert nem ez volt eddig a jellemző rájuk. Viszont egy első 45 perces gólváltást már sokkal inkább bele tudok képzelni a találkozóba.

Karlsruher SC - Elversberg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp