Akár még jó meccs is kialakulhat a 2024-es PDC világbajnokság nyitómeccsén és akárhogy is nézem nehezen találhatnék ennél jobb ötletet erre a meccsre, márpedig vétek lenne kihagyni a nyitómeccset.

Egészen jó idényt tudhat magáénak a holland Doets a maga szintjén, a Pro Tour versenyeken szépen szerepelt és olyannyira sikerült a Players Championshipeket megnyomni, hogy még az évadot lezáró tornán is ott lehetett, ahol De Sousat sikerült legyőznie majd Hetával is tolt egy szoros csatát. A ranglistán jelenleg a 66. helyen áll, ami nem rossz ugyan, de azért van még hova javulnia. Főleg tömeg terén erős Doets, ezért is szavaznék a 180-akban az ő javára, de mivel 1,5 alatt nem szeretek annyira játszani, így jobb opciónak tűnik a meccs első 180-a opció.

Az ellenfél az a Buntz, akit a Grand Slamen ismert meg a világ, egy 44 éves amerikai versenyzőről van szó, aki nem profi dartsos, de sikerült kiharcolnia a világbajnoki indulást. Azt nyilatkozta, hogy egy darabig még nem is akar csak a dartscal foglalkozni, így meg nehéz azért az elejébe kerülni a PDC-ben. Tud egészen jó játékot hozni, Wright ellen dobott pl. egy 102-es 6 leget, ami bőven elég volt a skót legyőzésére. Itt 3 szettre megy a játék, több legben pedig azért nem tudja olyan stabilan hozni magát és nem gondolom, hogy bejuthatna a második körbe. Ami viszont nekünk fontosabb, az az, hogy nem egy nagy maximum dobó mester, elmúlt 5 meccsén a 62 lejátszott leg alatt 6db 180-at sikerült dobnia, ami 10 legenként 1db akárhogy nézem. Természetesen bármikor beakadhat neki egy 180 és nyugodtan kezdheti akár a meccset így, de akárhonnan közelítem ezt a piacot, a holland játékos oldalán van az érték.

Doets, Kevin - Buntz, Stowe: Első 180 - Mérkőzés tipp