Svédország házigazdaként jó későn kezdte a tornáját, és még csak egy meccse van. Azt behúzta Kína ellen, sajnos -nem akarok hazudni- egy perc nem sok, annyit nem láttam a meccsből. Szóval a korábbi tapasztalatokra, a korábban felhalmozott tudásra próbálok támaszkodni.

Ahogy mindenhol, úgy a svédeknél is jön a fiatalítás, ahogy előbb Thorstenson, úgy később Gulldén is kikopott a csapatból. Jelenleg a Hagman-Blohm-Roberts trió adja a tengelyt, ők a rutinosabb spílerek, és melléjük nőnek fel a következő időszakok ászai. Akadnak persze eltűnő spílerek is, meg olyanok is, mint Axnér, akinek a papája a mester, szóval az útja ki van kövezve.

A svéd amúgy nem egy rutintalan csapat, Koppang és az említett Axnér akik 21 évesek, a többiek mind-mind 25+ évesek, szóval láttak ezt-azt. A nyitómecsen Axnér mester az időt elosztotta, nagyjából a fél óra volt belőve mindenkinek. A statok alapján nem volt egy rohanós meccs, a svédek a 22-8-as félidő után a 2. játékrészt el is bukták, ami viszont egy jel.

Szenegál mint afrikai csapat, annak vélhetően minden stílusjegyével lép ma is pályára. Szenegál a horvátok elleni roncsderbin tolt egy 22-22őt, ahol a horvátok végig az eredményt üldözték, és a végén érték utól. Érdekesség, hogy tényleg a kis csapatok sajátja az, amikor van 12-15 mezőnyjátékos, de igazából 1-2 tud valamit a játékról. Olyan csapatoknál fordul elő, ami pl Szenegálnál, hogy a többiek csak a létszám miatt vannak ott, de lőni csak két játékos lőtt. D Camara és Sagna ketten együtt 26 lövést eresztett meg, a többiek összesen 9-et. Erre mondom én, hogy ez közel sem ideális, hisz ezzel pl elárulták, kiket kell igazán figyelni, és kiket lehet feladni.

Szenegál 2019-ben jobb csapatok ellen kivétel nélkül 29 és 30 gólt kapott a csoportkörben. Most is ott lesznek valahol, de egyrészt a svédek otthon vannak, így nem igazán tehetik meg, mint a Kína elleni meccsen, hogy megint elszórakozzák a 2. játékrészt. Aztán azt is mondják, elég hideg van a csarnokban, az meg nem hiszem, hogy ízlik az afrikai lányoknak. Egyszerűen olyan line, amit nem tudok nem megtámadni.

Szenegál (n) - Svédország (n): Svédország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp