Az első két nap mellélövései után tegnap már sikerült jó tippeket is hozni, igyekszem lovagolni ezt a hullámot.

Szlovénia és Angola csapatai zsinórban a 4. vb-n feszülnek egymásnak, szóval ismerhetik egymást a lányok, már persze azok, akik ezeken a tornákon részt is vettek.

2017-ben 32-25-re nyert Szlovénia, de ott játszott Gros.

2019-ben Angola nyert 33-24-re, tehát kb full a fordítottja történt, egy-egy gólon belül.

Aztán 2021-ben jött a totális egál, 25-25, aminek egyrészt több oka volt. Még hatása volt a koronavírusnak az egészre, és nem is közvetlenül, hanem a kaotikus torna előtti hónapok miatt. Azért 50 gólocskát így is összehoztak a felek, ráadásul az a legutóbbi 25-25-ös meccsük a csoportkör (első kör) utolsó meccse volt, nagyon fontos találkozó volt, ki mennyi pontot visz. Ez most ugyanolyan fontos.

Angola előtt az esély, hisz Omoregie nincs, Gros a *k*m tudja, van-e, vagy ha van, akkor mi van benne?! Győrben is az előző hetekben mint a mesében, hol volt, hol nem volt...

Lényegtelen, mert a szlovén csapatban azért van kurázsi így is, támadásban azért nem elveszett csapat a szlovén. Viszont pl. sok más csapattal ellentétben, náluk a kapus poszt annyira nem erős. Mármint szerintem, mert akadnak itt csapatok, ahol ha egy játékost kell kiemelni, akkor a kapussal kezdünk, mint nálunk Bíró, vagy akár Iránnál Khalili.

Angola sem kapus fronton a legerősebb. Az, hogy a franciák ellen 1 labdás meccsük volt, a végén a kapufával pechjük volt, de egész biztos, hogy érzik az erőt magukban. Dobtak 29 gólt a világ egyik legjobban védekező csapatának, az azért rendben van. Nyílván mint minden afrikai csapatnál, hibák itt is vannak bőven, de talán Angola az a csapat, amely nem a verekedős, fizikális, labdatartós kézit tolja, rendre passzívig játszva, hanem beleáll, és tolja neki. Helyenként még kreatív is, szóval leginkább hasonlít az európai játékra. Mindkét csapattól várok 25+ gólt.

Ráadásul hétvége van, így hátha lesz valami komolyabb hangulat Stavangerben már a korai meccsen is! Lényeg a lényeg, minimum 50 dugót várok ide!

Szlovénia (n) - Angola (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp