A hétvégevergődései után próbálok 'biztosra' menni, már amennyire lehet. Sok esemény között nincs lehetőség válogatni viszont a PDC Grand Slam of Darts 2023-mas kiírásán a hétfői napon az utolsó csoportmeccsek jönnek. Ilyen szempontból kuriózum a torna, mert a darts sportban az egyenes kieséses rendszer a megszokott, itt a GSoD-n a játékosoknak egy-egy hiba is belefér az elején.

Belefér, de Humphries köszöni szépen, ő nem kér a hibákból. Eddig is ott mocorgott a legjobbak mögött, de az igazi áttörést talán 2023 hozta el, elődöntőzött a World Matchplay-n, aztán a World Grand Prix-n nyerni tudott, elődöntőig jutott a World Series Finals-ön, szóval CoolHand egész jó idényt fut, aminek még messze nincs vége.

Nála sosem a játék volt kérdés, a döntő pillanatokban képes volt mentális gátat tenni maga elé, egy-egy rossz kör, egy momentum kizökkentette a játékból, és akkor legen át csak vergődött. Ez még mindig ott van benne, viszont egyre kevesebb alkalommal jön elő, és jobban is kezeli.

Itt ezen a tornán két nagyon magabiztos győzelmet aratott eddig, mindkét meccsén 100+ volt az átlag a neve mellett.

Ezzel szemben Dirk van Duijvenbobe inkább szenved, elvileg a válla sem az igazi, ha nem hallottam félre valamit a közvetítésben, mert bevallom, kapcsolgattam a csatornák között, füstölt a távirányító hétvégén...

A bika holland talán jobban teszi, ha elengedi ezt a tornát, és akkor felkészül a vb-re mentálisan egészségügyileg, mindenhogy. Humphries számára pedig olyan szempontból fontos a találkozó, hogy ha netán ezt a DvD ellenit elengedné, és lecsúszna a 2. helyre, akkor a következő körben egyből Price ellen kellene játszani. Ezt aligha szeretné, szóval úgy vélem, Luke itt már koncentráltan, nyomás nélkül hozza a meccset.

(Megjegyzem, nekem az is szimpatikus benne, hogy ő pár éve komolyat fogyott, és amíg a darts játékosok inkább híznak, ő lefogyott, és tartja is a súlyát.)

Humphries, Luke - van Duijvenbode, Dirk: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp