Nem igazán értem az oddsok állását erre a mérkőzésre, csak sejtem, hogy a Sepsi OSK rossz formájára való tekintettel lettek eképp belőve a szorzók, viszont ha kicsit jobban ránézünk az előző négy bajnokijára a vendég csapatnak koránt sincs akkora baj, ahogy előre kinéz.

Nagyon jól kezdte a szezont a Sepsi OSK, bajnokságban sokáig gólt sem tudtak kapni, és egy karnyújtásnyira voltak a KL csoportkörétől, mitöbb nekik volt a román csapatok közül a legtovább esélyük, hogy egyedüli csapatként csoportkörbe jussanak. A szezon eleji meccsdömping kiütközött szeptember közepétől mostanáig. Ha ránézünk az előző négy bajnokijukra azt látjuk, hogy négy meccséből mind a négyet kikapták, viszont érdemes megnézni az ellenfeleket, ugyanis a jobbik Craiova, Farul, FCSB és a CFRtől szenvedtek vereséget, ráadásul a négy meccsükből három idegenben lett lejátszva. Ez a négy csapat harcol évek óta a bajnoki cimért, keretértékben és minőségben is jóval a Sepsi OSK felett állnak, ráadásul sérült játékosok is nehezítették Liviu Ciobotariu edző dolgát.

A kolozsvári Universitatea a középmezőny stabil tagja már jó pár éve, legtöbbször a kiesés elkerülése ellen küzdenek, tavaly nagy eredményt tudhattak maguk között, hogy bejutottak a román kupa döntőjébe ahol épp a mostani ellenfél ellen maradtak alul büntetőrúgások után. Stabil csapat, főleg hazai pályán, de korántsem verhetetlen kategória,

Mindent meg kell próbáljon a vendég csapat, hogy pozitív eredménnyel mehessenek a válogatott szünetre, ugyanis egy 5 meccses vereség sorozattal a hátuk mögött elmenni két hétre, az könnyen lehet, hogy az edzőjük poziciójába kerülne, s nagyon kár lenne érte, mivel láttuk a szezon elején, hogy ez a csapat bőven többre hivatott, csak a kettős terhelésre nem voltak megfelelően felkészülve. Bízok a székely csapatban, s nagyon remélem ponttal tudnak távozni a soviniszta román kolozsvári ultrák otthonából.

Universitatea Cluj - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp