Miközben a Hertha BSC meccsével szemezgettem a Bundesliga 2. hatodik fordulójából, rátaláltam a Hannover 96 - VfL Osnabrück találkozóra, melyen talán biztosabban jöhet az általam elképzelt tipp. Dárdai Paliékat is egy hazai duplázás okán boncolgattam, de érték-ár arányban a szorzója sem túlságosan vonzó, meg a Braunschweig sem az a pofozógép típusú csapat, tehát inkább ejtettem ezt a párosítást. Viszont a Hannover mérkőzésénél több olyan tényezőt is találtam, ami folyamatosan erősítette bennem, hogy ez a találkozó lehet az ideális választás a hazai duplázásra.

Az egyik ilyen gondolatom, hogy ugyan még csak a harmadik mérkőzését játssza majd Stefan Leitl alakulata a Heinz-von-Heiden Arénában, de még nincs győzelmük. Míg vendégségben szépen hozzák a győzelmeket a zöld-feketék, addig saját otthonukban még nyeretlenek. Egy Hamburgtól még talán el is fogadható egy hazai sitt ( de nem törvényszerű, lásd. a tegnapi eredményeket), viszont az újonc Elversberg elleni hazai 2:2-es pontvesztés nem nagyon fér bele sem a szakmai stáb, sem a szurkolók elképzelésébe. Most a másik újonc, az Osnabrück csapatában egy olyan ellenfelet sodort feléjük a sorsolás, akiktől ideálisabb ellenfelet nem is kaphattak volna a javításra. De pontosan az eddig leírtak intenek az óvatosságra és a győzelmük helyett inkább csak a lőtt góljaikat célzom meg. A csapat Nicolò Tresoldi és Cedric Teuchert személyében rendelkezik két olyan fiatal tehetséggel, akik már eddig is összeszorgoskodtak 6 gólt és 3 gólpasszt. Ha marad a fiatalok lendülete és meglesz a hazaiaknál a kellő motiváció a győzelemre, akkor a hannoveriek két találata idejekorán leesik számomra.

Annál is inkább mondom ezt, mert az újonc Osnabrück valószínűleg nem sok vizet fog zavarni ebben az osztályban. Az eddigi öt bajnokijukon egy pontot szereztek és egy 6:10-es gólkülönbséget hoztak össze. Kicsit várható is volt Tobias Schweinsteiger együttesétől ez a rajt, hisz a feljutás után az értékeiket szétkapkodták a lila-fehéreknek. Ráadásul a csapatkapitányuk Timo Beermann mellett többen is sérüléssel küzdenek. Tipikusan "a szegény embert az ág is húzza" szituációba kerültek a vendégek, melyet nem biztos hogy sikerült orvosolniuk a bajnoki szünetben.

A liga sajátossága, hogy nem lehetünk benne biztosak, hogy ez egy teljesen egyoldalú mérkőzés lesz. Viszont a hazai csapat duplázására jó esélyt látok és ha ez megvan, akkor nem is igazán érdekel bennünket a végeredmény.

Hannover 96 - VfL Osnabrück: Hannover 96 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp