Lassan a célegyenesbe fordul a US Open. A délutáni programból az Ons Jabuer – Quinwen Zheng összecsapást szemeltem ki. Érdekes,hogy folyamatosan emelkedik a tunéziai szorzója pedig jóval tapasztaltabb játékos a kínainál.

Zhengnek nem alakultak fényesen a felvezető tornák. Korai búcsúk egymás hegyén hátán sorakoznak. Maximum három mérkőzésig láthattuk a pályán egy viadala alatt. A sorsolása a US Openen pedig rendkívül kegyes volt hozzá.A nevek alapján könnyed sikereket vizionálnánk neki,de ehelyett kínkeserves továbbjutások hozott össze. Az első fordulóban Podoroskát kapta akinek formája még salakon is egy tragédia így a top50-ből meglátásom szerint bárki legyőzi. A második fordulóban Kanepit kapta aki már csak árnyéka önmagának,de így is három szettes csata kerekedett a meccsből. Egyikük sem játszott igazán jól. Zhengnek többször elsült a keze,de a színvonalon ez nem változtat. Az észt érdemeit csak fokozza,hogy szett és break hátrányból visszajött és döntő játszmára mentett. Ebből is látszik,hogy tehetséges Quinwen,de tapasztalatlan játékos. A harmadik kanyarban az olasz üdvöske várt rá aki nem épp csúcsformában vágott neki a Grand Slam tornának. Egy bravúrt végrehajtott,de sokat nem várhattunk tőle így sem. A kínai majdnem lemásolta az előző meccset,mert itt is nyert helyzetben volt,de leadta az előnyét és rezgett a léc. Bronzetti ugyanis már break előnybe volt a döntő játszmában. Amikor egy szinten volt a játékuk azt a szettet el is hozta az olasz.

Az ellenfele óriási falat lesz Jabuer személyében. Többszörös Grand Slam döntős játékossal kell farkasszemet néznie. A tunéziainak lélekben többször fel kellett állnia karrierje során. A legutóbbi törés nem is oly régen a Wimbledoni döntőben érte ahol teljesen leblokkolt és rosszul játszott. Azonban úgy tűnik lassan kezdi ismét kiheverni a történteket. Egyszerűnek nem nevezhető ágon jutott el idáig hiszen mind olyan játékossal találkozott szembe akik életveszélyesek. Fiatalok akik meglepetést okozhatnak bárkinek. Bouzkova ellen a legutóbbi fordulóban félelmetes mennyi nyerőt és persze ki nem kényszerített hibát ütött. 56 nyerő női mezőnybe elképesztő adat.

Szerintem meglepetés lenne ha nem Ons nyerné ezt a meccset.

Jabeur, Ons - Qinwen Zheng: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp