Hétfőn késő délután játsza következő bajnoki mérkőzését a Sepsi OSK együttese a Nagyszeben, avagy román nevén Hermannstadt ellenében. Bár az utóbbi időben nem követtem a székely csapat eredményeit, most, hogy csütörtökön szoros párharc keretében búcsúztatni tudták a kazah Aktobe gárdáját (0:1), felkaptam fejem, hiszen Diószegi László együttese a Fradihoz hasonlóan szintén odaért a Konferencia Liga Play-off körébe, ahol a norvég bajnok Bodo/Glimt alakulatát kapták.

Mivel nagyon érdekel mit alkotnak majd a skandinávok ellen, hétfőn mindenképpen igyekszem megtekinteni a bajnoki meccsüket, hogy mégis mit várhatunk a székely együttestől. Bár picit csalóka lehet majd a bajnoki, hiszen nem tudni, hogy a csapat trénere, Liviu Ciobotariu mennyire tartalékol majd a nemzetközi mérkőzés előtt.

Ha megnézzük a kétfrontos harc során a Sepsi a bajnokságban is jól rajtolt. A Varga Rolandot is soraiban tudó csapat eddig veretlen a pontvadászatban. Kétszer tudott nyerni, illetve két alkalommal pontosztozkodásra kényszerült. Nem csoda tehát, ha a hazai pályán szereplő Sepsit tartják a bukik a meccs favoritjának.

Mindez nem pusztán a jó bajnoki rajtból fakad, hanem a Hermannstadttal szemben többnyire jól szerepelt a gárda.

Bevallom számomra a nagyszebeniek sötét lovak, mivel nem igazán követtem mostanáig a román élvonalat. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy nem lebecsülendő ellenfélről van szó, hiszen négy mérkőzést követően a 9. pozícióban tanyáznak felemás mérleggel. Eddigi bajnoki eredményeiket tekintve olyan kép kezd körvonalazódni, hogy a tabella hátsó felében található csapatokat képesek legyűrni (Poli Iasi, UTA Arad), míg az élmezőny alakulataival szemben alulmaradtak (Univ. Craiova, címvédő Farul Constanta).

Amennyiben ez a sorminta folytatódna, akkor ténylegesen érték lapulhat a majd duplázós oddson kínált Sepi győzelemben.

Mindazonáltal én a kimenetel terén jelenleg nem reszkíroznám Vargáék hazai győzelmét, hiszen könnyen lehet a pakliban, hogy fejben valahol már a Bodo elleni csütörtöki meccsre fókuszálnak, hiszen a klub történetének eddigi legnagyobb sikere lenne, ha a székelyföldi csapat bejutna a Konferencia Liga főtáblájára.

Ennek következtében én inkább a gólok piacára eveztem át. Megfigyelhető, hogy bár a Sepsi az utóbbi időben rendre jól szerepel a Hermannstadt ellen, azért a meccsek kimenetele szorosnak tekinthető általában. Ráadásul mindkét oldalon gyakran zörögtek a hálók. Én amondó vagyok, hogy ez a tendencia folytatódhat. Hazai pályán minden bizonnyal nem szeretne kikapni a Sepsi, ugyanakkor a nagyszeben képes lehet gólt szerezni idegenben, ami már a piros-fehéreket is nagyobb erők megmozgatására készítetheti.

Ennek okán a gólok ázsiai hendikepes piacán 2.0-lás határon igencsak kecsegtető oddsot találunk. Véleményem szerint minimum két találat benne lehet ebben a párosításban, ami már pushra hozza a tippet. Reményeim szerint azért meglesz az a három dugó hétfőn kora este.

Tippem: 2:1-re nyer a Sepsi

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - AFC Hermannstadt: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp