Győzelemmel kezdené a Frankfurt a 2023/24-es szezont a Bundesligában, amire minden esélyük megvan hiszen hazai pályán fogadják az egyik újoncot.

Kezdjük a vendégekkel akik hét évvel ezelőtt zúgtak ki sereghajtóként a Bundesliga 1-ből. Már két éve is volt feljutási esélyük, viszont az áttörést a előző szezon jelentette amikor egy nagyon gyenge hajrával éppen hogy sikerült az osztály váltás. Az utolsó négy bajnokijukból hármat is elveszítettek így a Hamburg egyetlen pont híján maradt le ismét az automatikus feljutás lehetőségétől. A júliusban megkezdett felkészülés szintén nem volt zökkenőmentes. Öt barátságos meccset játszottak amiből egyet sem sikerült megnyerniük, pedig a Sandhausen, Karlsruhe, Giessen, Norwich négyes egyike sem tűnik verhetetlen ellenfélnek egy Bundes 1-es csapat számára. Az igazi feketeleves a Homburg elleni kupa meccsen következett ahol 3-0ra lemosta őket a fél amatőr ellenfél, tegyük hozzá órási szerencsével.. Mondhatnánk hogy ez kisebb taktikázás volt, hogy csak a bajnokságra kelljen koncentrálniuk ahol valószínűleg meggyűlik majd a bajuk a kieső zóna elkerülésével, de a statisztika alapján (Labdabirtoklás 81-19, lövések 26-8) nem úgy tűnik hogy ez lenne a helyzet. Sokkal inkább tűnik úgy, hogy május óta gödörbe került a csapat amiből még mindig nem sikerült kilábalniuk ez pedig korán jelentős hátrányt okozhat esetlegesen a bajnokságban.

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben tehát a vendégek hiszen egy olyan mindenkire veszélyes csapat ellen kezdenek idegenben akik stabilan ott vannak a nagyok mögött minden évben a 6.-10. hely környékén. Akik Európa Ligát nyertek nemrégiben és a német kupában is egészen a döntőig meneteltek. A nyáron új edző érkezett a csapathoz Toppmoller révén aki jól mutatkozott be miután a kupában magabiztos 7-0-ás győzelemmel kezdtek ahol betalált Götze, Kolo Muani és a frissen a Herthától szerződtetett támadó Ngankam pedig duplázni tudott első tétmeccsén. Nagy csalódás lenne ha itt nem tartanák otthon a három pontot, de szerintem csak a győzelem mértéke lehet ma itt kérdés.

Frankfurt várható kezdő 11:

Trapp; Koch, Hasebe, Pacho; Buta, Ebimbe, Skhiri, Max; Lindstrom, Gotze; Kolo Muani

Darmstadt várható kezdő 11:

Schuhen; Klarer, Zimmermann, Riedel; Nurnberger, Mehlem, Holland, Karic; Manu, Honsak; Hornby

Tipp: 3-0

Eintracht Frankfurt - Darmstadt 98: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp