A mai napon elrajtol a Bundesliga is, ahol egy remeknek ígérkező mérkőzést szemeltem ki magamnak. A friss kupagyőztes Lipcse látogat a nyáron a csapatát teljesen átformáló Leverkusen otthonába.

Xabi Alonso megváltást hozott a Leverkusen életlében. Ha jól emlékszem az utolsó helyen vette át a csapatot amit egészen a hatodik helyre kormányzott fel a szezon végére ami Európa Liga csoportkört is ért. A nyáron nagy volt a jövés menés a csapatnál. Elveszítették egyik legjobbjukat Diabyt, mellette pedig Paulinho, Kerem Demirbay, Karim Bellarabi, Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker, Lennart Grill, Andrey Lunev és Sadik Fofana is távoztak. Ellenben sikerült remekül igazolniuk! Érkezett Diaby helyére Boniface, aki nem csak a felkészülési meccseken talált be, hanem az első tétmeccsén a német kupában is beköszönt a nigériai. Jött továbbá Alex Grimaldo a Benficától, Granit Xhaka az Arsenaltól, illetve Jonas Hofmann a Gladbachtól. A már említett kupameccsen 8-0ra magabiztosan győztek ami jó alap lehet, de természetesen ma nehezebb dolguk lesz az egyik bajnokesélyes ellen. Hiányzóik: Schick, Azmoun és az eltiltott Adli - Hincapie páros lesznek.

A Lipcse kerete is jelentőset változott miután Gvardiol, Szoboszlai és Nkunku is vették a sátorfájukat. A befolyt közel 250M euróból viszont tudtak vásárolgatni, így érkezett a gárdához Baumgartner, Sesko és Seiwald, de lerabolták a Ligue 1-t is Openda, Bitshiabu, Lukeba személyében. Sokan féltették a csapatot attól hogy mi lesz velük Szobiék távoztával, de a Bayern elleni szuperkupa meccs azt hiszem választ adott erre. Remekül játszott a csapat, Olmo pedig egészen extra teljesítményt nyújtott. A védelem Orbánnal (aki amúgy nem volt toppon) azért megingatható, de Gula pótlója Blaswich pazarul védett.

Mindkét csapat remekül kontrázik, és inkább támadó focit preferálják. Szerintem lesz minimum három dugó, még akkor is ha a két csapat legutóbbi meccsein ez nem is volt jellemző (utóbbi 8 alkalomból csak 1x overeztek..).

Tipp: 2-2

Bayer Leverkusen - RB Leipzig: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp