A férfi mezőny áttette székhelyét Torontoba.A délelőtti programból választottam ki a Lorenzo Musetti – Yoshihito Nishioka összecsapást.

Érdekesség,hogy eddig csak salakon mérték össze erejüket. Az olasz sok kritikát kap,hogy nem tudja stabilizálni a játékát. Egyrészt fiatal másrészt szerintem nagyobb gond,hogy a tenyeresei gyengék ütőerőben a mai élmezőnyhöz képest. Azonban meglátásom szerint sokkal kiegyensúlyozottabb tavasz óta Musetti. Csúnya fiaskók és kellemetlen vereségekkel nem került a címlapokra. Hiszen Rune,Tsitsipas,Alcaraz,Ruud nem egy olyan névsor akitől ne kapna ki bárki a Touron. Győrétől vereséget szenvedett ugyan Hamburgban,de a szerb vért ivott úgy menetelt az elmúlt két hétben. Ez lesz az első fellépése kemény pályán hosszú idő után,de nem hinném,hogy ez akkora érvágás.

A japán esetében óriási mélyrepülésről beszélhetünk. Az egész évben vereségek sora van a neve mellett és zöld eredményt alig találunk. Ráadásul kínos zakókról beszélünk ezt bátran kijelenthetjük. Hiszen a teljes tavasz kuka lett és a Garroson is csak szenvedett. Etcheverry ellen szettet sem nyert. Majd Wimbledonban szintén nem tudott játdszmát nyerni a salakos Galannal szemben. Atlantában rögtön belevetette magát a kemény pályás szezonban és ugyan Vukic jól adogatott,de a mérkőzés nem itt dőlt el hanem fejben. Hiszen mind a két tie breaket elbukta az ausztrál ellen. Egyértelműen elvesztette a magabiztosságát és próbálkozik,de egy pszichés gát már kialakult nála szerintem. Washingtonban tavaly finalista volt,de Ruusovori könnyedén legyőzte,még úgyis hogy az elsőt elbukta a finn,de után esélyt sem hagyott a japánnak.

A formák alapján egyértelműen az olasz sikerét várom és a Nishioka sem az ütőerejéről híres így Musetti győzelmének semmi sem szabhat gátat.

Musetti, Lorenzo - Nishioka, Yoshihito: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp