A svéd bajnokságban szombaton játsszák így féltávhoz érkezve a csúcsmeccset, azaz az első helyezett otthonába látogat a jelenlegi ezüstérmes. A bukik szerintem a meccs esélyese a hazai csapat, de a hét közepén történt események miatt kicsit nálam a vendégek felé billen a mérleg nyelve.

Nem sikerült hozni a kötelezőt a Hacken számára. A csapat a TNS-t még játszi könnyedséggel intézte el a Bajnokok Ligája első fordulójában, viszont a Feröeri kiscsapatba már beletört a bicskájuk. Hiába szereztek gólt lesről és voltak mezőnyfölényben, nem sikerült kiharcolni előnyt. A BL pedig rendkivül fontos számukra, így azt gondolom hogy a visszavágó forog már a fejekben, nem pedig ez a meccs ami szintén nagyon fontos lett volna ugyanis egy vereség esetén szinte "behozhatatlan" 10 pontos hátrányba kerülhetne a csapat azon felül hogy vélhetően a második helyük is veszélybe kerülne. Elkell kerülni a sérüléseket is, látni kell hogy a csapatnak ez már a nyolcadik meccse lesz júliusban, tehát kegyetlen tempót kell kiállniuk. Azt gondolom hogy ezt nem fogják elbírni, hazai pálya ide vagy oda, a remek formában levő listavezető a meccs favoritja.

A vendégek a "nincs semmi másom, csak a bajnokságom" című nótát fújják. Nemzetközi kupában nem kell szerepelniük a csalódást keltő előző szezonjuk után és a megerősödött csapatuk eredményein ez bizony látszik is. Idegenben az egyetlen csapat akik veretlenek (7-1-0) így azt hiszem ma sem fognak betojni a fáradtan mozgó hazaiak ellen. Az előző fordulóban giga nagy győzelmet arattak, amikor idegenben verték az addig veretlen Djurgardent 0-4-re Okkels és Bernhardsson parádés teljesítményének köszönhetően. Sérült Widell lesz, viszont visszatérhet a csapatba Gustaf Lagerbielke aki eltiltott volt az előző fordulóban.

Az egymás elleni meccseikből általában a hazai csapat jön ki jobban, viszont most a Hacken a közelgő BL visszavágó miatt szerintem kénytelen lesz meghajolni az Elfsborg előtt. De a mindkét csapat gólt lő is jó opció lehet. X2 be 1,60 ért ez kihagyhatatlan ajánlat.

Tipp: 1-2

BK Häcken - IF Elfsborg: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp