Kicsit értetlenül állok a tegnapi Molde betli előtt, de nem csüggedünk és a mai BL-Selejtezőket egy olyan tippel támadom, mely érték-ár arányban több mint jónak tűnik számomra az előzmények tükrében. Mondhatom, hogy magyar szempontból a KI Klaksvik - BK Häcken összecsapás számíthat a legnagyobb érdeklődésre és ebből én sem maradhatok ki, hisz a hazai feröeri félamatőr "sztárcsapat" fújta ki a magyar bajnok orrát egy hete az Üllői úton. Most a svéd bajnok vizitál náluk és abban biztos vagyok, hogy nem követik el ugyanazokat a hibákat amiket a Ferencváros. Pedig a zöld-fehérek is egy bravúros 0:0-val tudták le az odavágót. Erre a svédeket is képesnek tartom és erre alapozom a tippemet is, mely szerint a Klaksvik nem szerez gólt a több mint ezer fő befogadására alkalmas Við Djúpumýrar nevezetű oroszlánbarlangjában.

A hazai játékosoknak pontosan egy hetük volt (lett volna) felkészülniük aktuális ellenfelükből, ha nem kellett volna közben elmenniük dolgozni. Viszont az igazolatlan hiányzást gondolom arrafelé sem nagyon tolerálja a főnökség, ezért kénytelen kelletlen csak meló után tudtak felkészülni a svédekből a kék-fehérek. Azt láthattuk, hogy ez a Ferencváros ellen egy gól nélküli döntetlenre elég. Meglátásom szerint a 0 lőtt góljuk a svédek ellen is megállja majd a helyét, mert sok teret a feröerieknek még ez a harmatgyenge Ferencváros sem nagyon adott. Gondolatom szerint a svédek, okulván a Fradi példájából, még ennyit sem fognak hagyni.

Erre enged következtetni a Häcken előző körös walesi látogatása is. Igaz a TNS elleni 0:2-es visszavágójuknak már volt egy 3:1-es győzelemmel végződő odavágója, de mindez szerintem nem befolyásolja majd a sárga-feketék mostani taktikáját, harcmodorát. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy nem a kapott gól nélküli meccsek lehozatala Per-Mathias Hogmo csapatának a fő erőssége, de éppen ezért van ilyen magasan ennek az opciónak az oddsa.

A KI Klaksvik-tól nem várok többet a mai találkozón, mint amit a Ferencváros ellen mutatott két hete. Furcsa módon a BK Häcken-től sem várok többet a mai találkozón, mint amennyit a TNS ellen nyújtottak egy hete. Ezért még a 0:0-át sem zárnám ki teljesen a lehetséges végeredmények közül.

KI Klaksvik - BK Häcken: KI Klaksvik által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp