A svéd bajnokság 16.fordulójából egy olyan mérkőzést választottam szombat délutánra ahol az egyik hanem a legjobb formában levő csapat látogat egy kiesőjelölthöz. A Hacken Hogmo irányításával ugyanis elképesztően robog előre és bár a címvédés kemény dió lesz eddig jó úton haladnak afelé. A bajnokságban 16 forduló után 35 ponttal és 42 (!) lőtt góllal állnak jelenleg a második helyen. Szerencsés esetben, amihez az Elfsborg botlása kéne (Djurgarden otthonában erre lehet bőven esély) akár átvehetik a vezetést a tabellán, miután a Malmö is kisebb gödörbe került és ezt kihasználva tudták megelőzni őket múlt héten Amor Layouni hajrábeli góljaival. Nem csak a bajnokságban de a Bajnokok Ligájában is sikeres bemutatkozáson van túl a csapat. Kettős győzelemmel ütötték ugyanis ki a walesi TNS csapatát. Az első találkozón két gólos előnyt harcoltak ki, így a visszavágón kissé lazábban is tudták venni a találkozót de még így is tudtak újabb két góllal nyerni. Ez hogy nem kellett megfeszülniük pedig jól jöhet ebben a feszített tempóban, egy gyenge ám harapós kis csapat ellen. Sérültjük továbbra is Romeo, Turgott és Youseff lesznek.

A hazaiak eddig sikeresen menekülnek a kiesés elől, de ez nem biztos hogy a végére is így lesz. Például mögöttük van az AIK és a Göteborg is, két olyan csapat akik tavaly a felsőházban végeztek és bármikor megtudják rázni magukat. 12.helyen állnak jelenleg 16 ponttal és további nem túl jó eléjel a mai meccs előtt hogy hazai közönség előtt sem megy nekik túl jól miután hét alkalomból ötször is kikaptak (2-0-5).

A vendégek következő mérkőzése a listavezető Elfsborg ellen lesz, így ezt a mérkőzést kötelező lenne behúzniuk. Ez általában sikerülni szokott nekik, ugyanis eddigi öt egymás elleni meccsüket kivétel nélkül megnyerték.

Tipp: 1-2

IFK Värnamo - BK Häcken: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp