Az első osztályú Frankfurt csapata úgy kezdte a felkészülést, ahogyan nagyon sok középcsapat kezdi; alacsonyan rangsorolt és amatőr csapat ellen, ahol a cél nem más, mint a minél nagyobb arányú győzelem illetve az, hogy játékba lendüljenek a csapattagok.

A felkészülés első ellenfele a Baunfels volt, akiket félidő 5-1-es vezetés után 15-1-re ütött ki a frankfurti együttes. Érdekesség, hogy azon a találkozón egy sor kiváló játékos nem szerepelt, gyakorlatilag a B és C csapat játszott csak. Az ilyenkor szokásos második félidei sorcsere is megvolt, és vélhetően ma is meglesz a Steinbach ellen, azonban a Regionalligás ellenfél immáron kicsit nehezebb falat lesz. Igaz, szerintem itt már többen is visszatérnek majd, mert nemrégiben már az edzéseket is elkezdték nevesebb játékosok, nagy kérdés egyébként, hogy melyik játékrészben kaphatnak majd szerepet.

A Steinbach előrébb tart a felkészülésben, ez már a negyedik mérkőzésük lesz ebben a 2023/24-es szezonban, a Fernwald, az Aachen és a Finnentrop ellen nyertek, ráadásul ezeken a mérkőzéseken 16-2-es gólarányt hoztak össze. Az előző szezonban a csapat épphogy elbukta a feljutást, így idén is a negyedosztályban szerepelhetnek majd, pedig nagyon jó szezont zártak. Megérdemelték volna a feljutást, de az Ulm egy ponttal előttük zárt, talán a következő szezonban összejöhet nekik.

2017-ben már játszott egymással a két csapat, akkor 5-0-ra nyert a Frankfurt, szerintem egy hasonló eredményt ma is kinézhet. Legalább 6 gólt várok a mérkőzésen, de nem lepne meg, ha közelebb lennének majd a végén a tízhez, mint az öthöz.

TSV Steinbach - Eintracht Frankfurt: Gólok száma - Felett/alatt tipp