Hamarosan megkezdődnek a küzdelmek a 2023/2024-es szezonban így a csapatok is elkezdik a felkészülés érdemi részét. Az ilyen szezon előtti barátságos meccseket általában potyognak a gólok, nem veszik annyira komolyan a csapatok a védekezést, próbálgatják a különböző felállásokat és szituációkat. Ma két olyan csapat egymás elleni meccsét néztem ki magamnak overre, akiknek meccsein rendre ömlenek a gólok a kemény tétmeccseken is. Egyik oldalt itt van a Besiktas akik 78 gólt vertek a török bajnokság előző kiírásában, ellenfelük az Augsburg pedig éppenhogy megúszta a Bundesliga 2-be való kiesést, ami elsősorban a gyenge védekezésének köszönhetően fenyegette őket.

A mérkőzést semleges pályán rendezik, a helyszín ugyanis a Venue Kufstein-Arena lesz.

Mindkét csapat túl van már egy felkészülési meccsen. A török bronzérmes egy gyengébb kvalitású csapat ellen játszott egy izgalmas és egyben fordulatos 3:3-as döntetlent. Azon a meccsen is a kísérletezgetésé volt a főszerep, felforgatott kezdő 11-et vezényelt a pályára Günes mester.

Az Augsburg annak reményében próbál felkészülni a szezonra hogy nem ismétlődik meg az előző, amikor a végén remeghettek rendesen a lábak. Az első barimeccsüket ennek megfelelően a Türkspor Augsburg ellen 6:0-ra nyerték meg. Ebből persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, ugyanis ellenfelük sokkal alacsonyabb ligából került ki. A mai meccs már inkább valahol képet adhat arról milyen is lehet majd idén a csapat, de az előzetes kezdők alapján ahonnan várhatóan rengeteg kulcsember hiányozhat majd, blődség lenne a győztes kilétét megtippelni. Sokkal inkább várható itt 4-5-6 gól, így a csapatok első "komoly" felkészülési meccsén.

Tipp: 3-3

Beşiktaş A.Ş. - FC Augsburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp