Feszített tempóban tovább dübörög Wimbledon. A kora délutáni meccsekből néztem ki a Christopher Eubanks – Christopher O’Connell összecsapást. A két srác számára lehet,hogy vissza nem térő lehetőség,hogy egy Grand Slam tornán a legjobb 16 közé bejussanak. A teher és a tét óriási. Vajon melyikük bírja jobban a nyomást? Az elmúlt hetek alapján azért kirajzolódik,hogy ki képes a súlyokat cipelni.

Az amerikai ázsiója óriásit nőtt az elmúlt két hétben. Eubanks nem tartozott füves borításon a sötét lovak közé akik bárkit meglephetnek azonban a világ nagyot fordult. A múlt héten Mallorcán a felkészülési torna utolsó helyszínén végigverte a mezőnyt. Nehéz helyzetekben is feltalálja magát. A legnagyobb bravúr szerintem,hogy életében először jutott döntőbe és a rutinos Mannarinót konkrétan lemosta a pályáról. Egy ilyen torna győzelemmel a zsebben érkezett meg Wimbledonba. Ez a pozitív töltet amelyet kapott még mindig tart. Az eddigi két meccse kifejezetten nehéz találkozót vizionált hiszen Monteiro füvön veszélyes pláne ha megérzi a vérszagot. Eubanks remek adogatásainak sokat köszönhet,de jól is játszott a találkozón. Azonban nem szabad azt sem feledni,hogy a brazil se játszott rosszul. A második körben Norriet kapta akinek a stílusa szerintem ezen a borításon tud a legjobban érvényesülni. Variálja az ütéseket folyamatosan. A brit viszont elég gyenge produkciót nyújtott legalábbis többet vártunk volna tőle,de az amerikai nem igen adott neki esélyt. Azzal a kevés lehetőséggel élt a brit,de ez édeskevés volt a brillírozó Eubanks ellen.

Az ausztrál régóta közvetlenül a radar alatt repül füvön. Egy olyan játékos aki feltalálja magát a felületen,de a világot sose váltotta meg. A sorsolás a kegyeibe fogadta,mert két 200-on kívülit kellett legyőznie,hogy idáig eljusson. Először a szerbet aki nem is játszott jól,másrészt csúfos lett volna kikapni tőle. A második kanyarban Veselyt kapta aki borítás specialista,de 500-on kívül van a ranglistán,magyarán az utcáról esett be.

Egyértelmű,hogy ki nyújtott az elmúlt hetekben extrát és itt Wimbledonban is fantasztikusan játszott Eubanks így nem vitás,hogy megnyeri ezt a párharcot.

Eubanks, Christopher - O'Connell, Christopher: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp