A mesés Mallorcán kicsit furcsa ugyan,de már-már rendhagyó a füves torna e üdülő paradicsomban. A döntőben Adrian Mannarino és Cristopher Eubanks csapnak össze. Egyikük sem egy fiatal csillag annyi bizonyos. A tapasztalat viszont az egyik játékos irányában jelentősen elbillen.

A mérleg nyelve nem más felé dől,mint Mannarino. Hiszen a francia játékos évek óta a füves tornák egyik legrettegettebb rókája. Ezt a jelzőt azért érdemli ki,mert a zöld borításon bárkire veszélyes és egy fél évtizede gyűjti a skalpokat. Az elmúlt hetekben nem jött ki neki a lépés,de a híg mezőny és a kitartása meghozta a részsikert hiszen döntős. A koronát akkor teheti fel ha megnyeri a finálét amire minden esélye megvan. Technikailag sokkal képzettebb az amerikainál. Emellett hasonló kiélezett szituációkban,amikor ráadásul hatalmas a tét sokkal több rutinnal rendelkezik Adrian. Itt pedig a döntőben mindennél többet ér ez a képesség.

Eubanks élete legnagyobb sikere ez a döntő. Az,hogy első fináléjában felszabadultan játszana kétlem. Ha mégis sikerülne ezt a gátat leküzdenie akkor sem ér fel Mannarinohoz tudásban. Az amerikai hosszú lábaival sok labdát elért Harris ellen is,de a dél-afrikai ha egy kicsit rutinosabb két játszmában megnyerhette volna a találkozót. Érdekesen nyesi a labdákat és ugye egykezes fonákot üt,de az üde stílusa nem teszi nyerővé.

Amennyiben türelmesen játszik és ügyes közbelépésekkel leöli a labdákat a francia nem állhatja útját az újabb torna győzelemnek Cristopher. Egyikőjük se egy hatalmas ütő, ezért sok múlik azon,hogy ki sakkozik jobban. Ebben pedig szerintem kimagasló jó Adrian.

Mannarino, Adrian - Eubanks, Christopher: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp