A lányoknak az egyik helyszín ahol viaskodnak az nem más,mint Nottingham. A második fordulóban csap össze Maria Sakkari és Alize Cornet. Lehet én nézek nagyon mellé találkozókat,de hogy ebben a mérkőzésben is hatalmas érték van Cornet oldalán annyi bizonyos.

Hiszen itt van egy elég gyatra évet magáénak tudható görög aki némi reménysugarat jelentett a salak szezon közepén,de az egész ment a kukába,mert a Garroson és Rómában is csak halvány önmaga volt. Végtelenül sok hibával játszik és az egész összkép borzasztóan szétesett benyomást kelti. Pedig a salak a legerősebb borítása. Rossznak semmiképpen nem nevezhető füvön a görög az biztos,de ilyen formában amiben ő jelenleg van szerintem nem fog továbbmenni. Az első körben a kínai Wang ellen is hihetetlen mennyire nem volt képes koncentrált lenni kulcs helyzetekben. Ez magasabb szinten megengedhetetlen. Az 5-dik meccslabdáját tudta csak megcsinálni azt is a tie breakben. Pedig a kínainak egész meccsen egyetlen egy break labdája volt mégis eljutott az orosz rulettig. Sokan mondhatnák,hogy de füvön nem nagy dolog hárítani a breaklabdát. Azonban ha megvizsgáljuk,hogy 0:40 –is volt a görögnek fogadóként és így sem sikerült az viszont már beszédes. Pedig Wang nem egy mágusa a zöld borításnak.

Ezzel szemben Alize Cornet a rutinos francia legerősebb borításáról beszélünk. Imádja a füves szezont és a sok év tapsztalattal csak tovább erősíti önmagában és a pályán is,hogy itt bárkit képes legyőzni. Szó volt róla,hogy abbahagyja a profi teniszt,de miért tenné hiszen tavaly is a legjobb 16-ig jutott Wimbledonban. Számtalan skalpot begyüjtött már e borításon példának okáért legyőzte Serena Williamset ráadásul a füves Grand Slamen. Az első fordulóban könnyed győzelmet aratott ez kijelenthető még úgy is,hogy elveszítette az első játszmát. Tény hogy rozsdásan kezdett,de rutinos játékosként gyorsan el is engedte érzésem szerint az első szettet,mert a másodikban viszont már hengerelt.

A görög gyenge formája és az,hogy Cornet mennyire motivált ezeken a tornákon szerintem nem lenne akkora meglepetés a sikere. A szorzók hiába mutatják ezt.

Sakkari, Maria - Cornet, Alizé: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp