Sokáig a Breidablik, a tavalyi izlandi bajnokcsapat soros mérkőzésével szemeztem kezdetben, de végül a hétközi kupamérkőzések eredményei miatt módosítottam az elképzeléseimet, ugyanis a Valur lesz szerintem az idei évad meglepetése. Megnyerték az izlandi Ligakupát idén, emellett viszont megjött az éhségük a nagyobb célokra is. A 2020-as bajnokcsapat ismét bajnok szeretne lenni.

A Valur jól kezdte a szezont, az első fordulóban győztek, aztán papírforma vereséget szenvedtek a Breidabliktól, amit viszont nagy csalódásként éltek meg a klubnál, mivel a 0-2 kiábrándító volt. Utána viszont beindult a henger: sorban hat győzelmet arattak, végigpofozták az izlandi ligát. Hat mérkőzésen 25 gólt szereztek! Félelmetes szám, látszik, hogy nagyon elkapták a fonalat, a bajnoki tabellán is szorosan tapadnak a két nagyvadra, a Vikingurra és a Breidablikra.

Idén láthatóan valami nagy van alakulóban Arnar Grétarsson edző csapata körül. Ő egyébként korábban a Breidablik csapatát is edzette, tehát nagyjából belőhetjük a csapatuk stílusát is. 2022 október legvégén vette át a csapat irányítását, így mostanra kezd meglátszódni az általa megálmodott taktika, a látványos és gólratörő játék.

Ezért volt hatalmas pofon a hétközi kupamérkőzés. A másodosztályú Grindavik mosta fel velük a padlót, 3-1-re győzte le őket Reykjavikban, hazai pályán. Még azt sem lehet tudni, hogy a Grindavik milyen játékerőt képvisel, tehát hogy kimagaslana a másodosztályból, ezért volt nagy blama a kiesés. Ráadásul nem épp hogy megverték őket, hanem szép 0-3 után a 95. percben tudtak szépíteni. Valljuk be, ezt a kupameccset nagyon benézték a Valurnál.

Épp emiatt gondolom, hogy most helyre kell hozni ezt a fiaskót. A bajnokságban nem lehet ilyen béna játékot mutatni. A Keflavik lesz az ellenfelük, akik talán az egyik leggyengébb csapat az első osztályban. Nekik a motivált Valur egymaga képes lehet megrúgni a négy gólt!

Valur Reykjavík - Keflavík ÍF: Valur Reykjavík által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp