Észak-Olaszországot az utóbbi évtizedek legnagyobb esőzései érték, ami óriási katasztrófákhoz vezetett. Pont erre a hétre esett a római Masters is, amelynek láthattuk a viszontagságos lebonyolítását is a rengeteg eső szünettel, csúsztatással. Ezt a faramucira sikeredett eseményt zárják le ma délután az olasz fővárosban a Rune - Medvedev, dán-orosz fináléval. Már, ha az időjárás engedi, mert az előrejelzések pont négyig nagy zuhékat ígérnek megint.

Vissza a pályára, nézzük mi történt a közelmúltban.

A dán csodagyerek Holger Rune úgy jutott el idáig, hogy Djokovicot verte egy három szettesben, ahol a szerb világelső fizikális problémákkal küszködött, utána pedig Holger Runet sikerült ugyancsak három szettben felőrölnie, akinél látványosan jobb formában volt a dán.

A másik oldalt pedig ott van Daniil Medvedev, aki elvileg nem szereti a salakos tornákat, de nagyon összekapta magát Madrid után és talán a legjobb salakos produkcióját nyújtotta pályafutása során. Ruusuvuorit, Zverevet, Hanfmannt és Tsitsipast is viszonylag könnyed két szettben intézte el, egyedül Zapata Miralles ellen bukta a nyitó felvonást, de a spanyolt is begyűrte utána 6:1,6:3 -al.

Monte Carloban találkoztak, akkor egy hosszú Zverev elleni ütközetből érkezett Medvedev és nem is volt ilyen szinten, mint a héten, a dán 6:3,6:4 -re nyert Monacóban.

Most közelítettek a formák és az időjárási körülmények is az oroszt segíthetik, ami egy jóval hosszabb, kemény ütközetet gér előzetesen, a minimum 21 game nálam egyértelmű az előzményeket látva.

Rune, Holger - Medvedev, Daniil: Játékok száma - Felett/alatt tipp