Egyre jobban tetszik a svéd bajnok, a Hacken csapata. Mondom ezt annak ellenére, hogy múltkor jól megszivattak.

A Hackenről legutóbb nagyon szépeket írtam. Akkor a Kalmar volt a soros ellenfelük, és azt vártam, hogy péppé verik őket is. Erre fel az első 10 percben sikerült szétcseszniük az egész koncepciót, két bődületes védelmi hiba után 0-2 volt a meccs. Ezt tetézték azzal, hogy Rygaard kihagyott egy büntetőt, amivel még a félidő előtt felzárkózhattak volna. Itt kapcsoltam ki a streamet, és anyáztam egy jót, elengedtem a meccset. Pedig mezőnyfölényben volt a Hacken akkor is, kétszer ment el a kapujukig a Kalmar, de egyszerűen semmi nem jött össze nekik támadásban. A második félidőben a góljukat is csak büntetőből szerezték.

Ezután azonban bíztam bennük továbbra is, pakoltam őket bőszen: simán nyertek a Sirius (4-1) otthonában, és küldték haza a Varnamot (3-1) is lehajtott fejjel. Úgy látom, lehet bennük bízni, magabiztosan húzzák be a meccseket.

Mostani ellenfelük a Djurgarden lesz, akik tavaly szép szezont mentek, de idén eddig nem állt össze a játékuk. Egyetlen győzelmüket hazai pályán aratták, de a három idegenbeli meccsükön mindösszesen egy pontra voltak jók. Az első félidőben már megrúgják nekik a gólokat, és úgy gondolom, hogy a legerősebb támadójátékot játszó csapat is képes lesz erre hazai pályán.

Szerintem tehát a Hacken folytatja a jó szereplését, nem látok nagy vetélytársat a hazai bajnokságban. A formájuk kiváló, hamarosan jön a BL-selejtező, addig kell kitartaniuk, ami szerintem megvalósítható. Egy erődemonstráció keretében már félidőre eldönthetik a lényegi kérdéseket.

BK Häcken - Djurgårdens IF: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp