A szombati napon már számtalan jó kis csemege várja a salak szerelmeseit Madridban. Meglepően magas szorzót kinálnak a Liudmila Samsonova - Jelena Ostapenko összecsapásnál a lett sikerére.

Vajon rászolgált e ekkora elismerésre az orosz,hogy erősnek gondolják a bukik?

Szerintem egyáltalán nem. Nem is igazán értem ezt a szorzót rá,mert soha nem volt jó salakon az eredményei ezt igazolják. Tavaly Stuttgartban nyert 3 meccset és ezzel élete legnagyobb sikerét aratta a szemcsés borításon. A múlt héten szintén Stuttgartban Krejcikova tükör sima győzelmet aratott felette. Rengeteg hibával játszott és nem is igazán érezte a borítást. Az első körben Zanevskát verte,aki nem kutyaütő a vörös borításon,de nem is verhetetlen és a legfontosabb,hogy elég gyenge formában van.

A lettnek pedig tudjuk,hogy félelmetes ütései vannak nem véletlenül nyert Roland Garrost. Akkor két héten keresztül folyamatosan extrákat ütött. Az elmúlt időszakban magához képest azért stabilizálta a játékát még ha eredményekben nem is mindig mutatkozik meg. Ha megnézzük a vereségeit olyan nevektől kapott ki akik ellen bárki kikapni. Rybakina,Pegula,Sabalenka,Jabuer elég félelmetes négyes azt meg kell hagyni. Persze a Trevisan elleni zakóra nincs sok magyarázat. Az idei salak szezonban pedig verte Raducanut két szettben és Jabuert is tulajdonképp legyőzte,de saját magát nem tudta.

Itt Madridban Fruhvirtovát sima két játszmában elintézte.

Az eredményei azt prognoztizálják,hogy bizony akár szett veszteség nélkül is lehozhatja ezt a szombati találkozót. Az orosz ráadásul nem érzi a játékot a lett ellen, ami még inkább megerősíti,hogy nem sok keresnivalója van Samsonovának. Egy közepesen jól játszó Ostapenko is győzelemre viszi ezt a meccset.

Samsonova, Liudmila - Ostapenko, Jelena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp