"Szóba se jöhet Skandinávia", énekelte megboldogult kamaszkoromban a KFT együttes, nos nálam igenis szóba jöhet, egy IK Sirius FK - BK Häcken találkozó erejéig mindenféleképpen. A múlt héten csúnyán benéztem(tük) Szigo professzorral a mostani vendégek meccsét. Még most is azt mondom, hogy nem volt az egy rossz gondolat, de az első 10 perc sokkoló kezdése és az utána kihagyott 11-est lélektanilag már nem tudta kezelni a Häcken. Most itt a lehetőség a javításra, s bár nehezen verhető ellenfélnek tűnik a Sirius, szerintem kiköszörülik a múlt heti csorbát a vendégek.

Három döntetlennel, közte egy Djurgården elleni hazai 0:0-val nyitotta a szezont a pályaválasztó kék-fekete alakulat. Az ezeken kapott 2 gól bizonyos fokú stabilitásra utal a hátsó alakzatuknál, ugyanakkor a két lőtt góljuk karcsúnak tekinthető. Főleg annak tudatában, hogy a Djurgården ellen több mint 40 percig emberelőnyben játszott a január elején kinevezett Christer Mattiasson csapata. Ettől a mai ellenfelük ellen több kellene, de így a bajnokság elején nem nagyon érzem azt, hogy több lenne bennük.

Mindez nem mondható el mostani vendégeikről, mert bár az az egy sitt már befigyelt náluk, amit fentebb is említettem, de azt is egy olyan meccsen gyűjtötték be, ahol az xG mutatójuk 3.59 volt az egy rúgott góljuk ellenére. Ezen felül nem hinném, hogy nagyon pánikolnának Per-Mathias Högmo-ék a mostani találkozó miatt, hisz a játékuk a Kalmar ellen is biztató volt csak a gólok hiányoztak hozzá. Bizonyos frissítéseket biztos, hogy fog eszközölni a szakmai stáb a mostani találkozóra, de a sérült-listája továbbra is hosszú a vendégcsapatnak, tehát ezek a változások nem lesznek számottevőek.

Egy hazai sittet egy idegenbeli győzelemmel a legjobb orvosolni, melyre a bajnoki címért küzdő vendégek képesek is lehetnek.

IK Sirius FK - BK Häcken: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp