Szegény Braga az örök negyedik szerepét tölti be a portugál bajnokságban. Az utóbbi 10 szezonból talán hetedik alkalommal maradtak le éppen hogy a dobogóról, amiért az utóbbi pár évben már Bajnokok Ligája szereplés jár. Idén minden esélyük megvan a top3-ra, ugyanis a csapat most is nagyon erős kerettel rendelkezik és most a nagyok ellen is felveszik a versenyt lásd például a Porto elleni legutóbbi bajnoki (0-0).

Kettő pont lemaradással követi a címvédőt Artur Jorge csapata így minden pont számít. Ráadásul hátrafelé is kell tekingetnie a csapatnak hiszen a Sporting félelmetes formában közelít feléjük sorozatban aratott öt győzelemmel, három pont lemaradással. Így a szezon végén ebből lehet BL csoportkört érő 2.hely, BL selejtezőt érő 3.hely vagy akár Konferencia Ligát érő 4. hely... Nagyon nem mindegy, sem pénzügyi, sem egyéb más szempontból sem. Két középcsapat (Rio Ave 4-0, Vizela 2-0) legyőzése után a Porto elleni remire is büszke lehet a csapat tehát a formájuk abszolút jónak mondható. A keret pedig teljes. Mindenkire számíthat Artur Jorge, így a Porto ellen remekül működő balszárnyuk ismét Al Musrati - Bruma - Horta összeállításban kezdhet. Vendégként sem szokott fogatlan oroszlánként szerepelni a gárda hiszen 13 mérkőzésből 10-et behúztak.

Ellenfelük bár két győzelemből érkezik (két kiesés elől menekülő csapat ellen..) nem képvisel túl nagy játékerőt. A Chaves mindössze a 11.helyen áll, 24 pont lemaradással mai ellenfele mögött. Tőlük három játékos dőlt ki (Obiora, Araujo Correia és Edu) viszont egyikük sem húzóembere a csapatnak. Ősszel óriási meglepetésre idegenben egy korai góllal 1:0-ra győzni tudott a Chaves a Braga ellenében, de a mérkőzés képe alapján körülbelül a 3:1-es eredményt lett volna a realitás.

Szerintem a Braga ma nagyon odateszi és több góllal győz. Nincs is más lehetőségük mert különben a Porto megléphet, a Sporting pedig előzheti őket pár nap múlva.

Tipp: 1-3

Chaves - S.C. Braga: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp