A Manchester United optimális esetben három trófeát is begyűjthet. A Ligakupát megszerezte, az FA Kupában is ott van a legjobb 8 között (Fulham a következő ellenfél), az Európa Ligában pedig szintén a 8 között érezheti magát, a Betis 4-1-es legyőzése után. A bajnokságban a dobogó 3. foka a maximum, a Liverpool meglepetés veresége is jól jött a Unitednek, így a Vörösök kezelhető távolságban maradtak.

Nem ennyire szép a Southampton idénye. Sellés-szel valami megindult, a Chelsea-t és a Leicester Cityt is sikerült megverni. A Southampton elsősorban a pontrúgásokra építhet, Ward-Prowse ebben a legjobb egész Európában a top ligákat tekintve. Összesen 17 szabadrúgásból szerzett gólja van, a következővel beéri Beckhamet.

Ward-Prowse 2013 novembere óta mérve a leghatékonyabb játékos ebben a tekintetben. Messi szerezte a legtöbb gólt szabadrúgásból, 334-ből 32-őt rúgott be. Ward-Prowse 112-ből 17-et, ez 15,2%-os hatékonyság.

A Southampton számára hendikep, a United leterheltsége. A vb, a Ligakupa, az FA Kupa, a bajnokság és az Európa Liga miatt nincs pihenő. Több célra kell koncentrálni, a Southamptonnak lehetősége van minden energiáját a bennmaradásra összpontosítani. Gyors, atletikus játékosok alkotják a keretet, Ward-Prowse és Elyounoussi pedig középen irányít. A letámadás is erőssége a csapatnak, ha jól megérzik, melyek azok a percek, ahol a United koncentrációja kihagy, hibára kényszeríthetik Varane-ékat. A Liverpool elleni meccsen 7 gólt kapott a United, egy találat a Southamptonnak is összejöhet.

Manchester United - Southampton: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp