Norvég felkészülési mérkőzés.

A Viking egy jó szezonkezdést követően nagyon leült az évad végére, és 11. helyen végzett a bajnokságban. Volt sok mozgás a keretükben a télen, de túlzott erősödésről nem beszélhetünk. Igazoltak két ausztrál és egy horvát játékost. A középpályás Yazbek Patrick még a Sidney FC-ben sem volt kezdőjátékos, a Melbourne-ből érkező Nicholas D’Agostino mutatói szintén nem mondanak sok jót. A Goricából érkezett Jost Urbancic (védő) már kicsit erősebb igazolás, ő legalább folyamatosan játszott a horvát csapatában.

A felkészülésük során elutaztak az Atlantic Cup-ra Portugáliába, ahol skandináv csapatok ellen játszottak kevésbé érdekes meccseket, majd visszatértek és a Bryne ellen 2-0-ra nyertek. Az első komoly mérkőzésüket március közepén játszák a Norvég Kupában a Rosenborg ellen, majd a bajnokság áprilisban kezdődik meg. Szóval rengeteg idejük van még kísérletezni.

A Strömsgodset a bajnokságot úgy fejezte be, hogy a mérkőzéseiken potyogtak a gólok (1-5, 2-4), és a felkészülésük során sem nagyon változott a helyzet: a Fredrikstad ellen 3-2-re, a Raufoss ellen 2-0-ra nyertek, míg a Kongsvinger ellen 2-2-es döntetlent értek el. Igazoltak csatárt (Marcus Mehnert), védőt (Fredrik Kristensen Dahl) és tehetséges fiatal középpályást is (Andreas Heredia-Randen), de mindegyikük alsóbb osztályból érkezett, tehát nagy tapasztalatuk nincs. Nem ismert, hogy bármi módon is változott volna a korábbi nyitott játékuk.

A felkészülési mérkőzéseken a Strömsgodset alsóbb osztályú ellenfelek ellen játszott eddig, és két alkalommal is kapott két gólt. A Viking ilyen támadó felfogású csapattal még nem játszott a felkészülés során, vélhetően az alakuló védelem sok hibát fog elkövetni.

Az egymás elleni bajnoki mérkőzésük legutóbb 3-2-re végződött. A bajnokságban a tabella hátsó felében végeztek, rengeteg gólt kaptak (30 mérkőzésen 54 és 55 gól). Épp ezért szerintem megpróbálható, hogy lesz legalább négy gól a mostani felkészülési meccsükön is.

Strømsgodset - Viking Stavanger: Gólok száma - Felett/alatt tipp